פלאפל בטטה

 
פלאפל בטטה
פלאפל בטטה צילום: נמרוד סונדרס
 
עודכן 17:10 01/06/2014
מגי ותולי

הכי כיף להפתיע את האורחים עם מנה שהם לא ציפו לה. כזה הוא המתכון של מגי ותולי לפלאפל בטטה: מעט חומרים, מינימום הכנה וביס קטן ומושלם

 
 
 
 
 

קייטרינג 'מגי ותולי' פועל בהצלחה כבר מראשית שנות ה-90, והתברג לאורך השנים בצמרת רשימת הקייטרינג המבוקשים לאירועים בישראל. לכבוד חג השבועות, ובמקביל לפתיחת עונת החתונות הרשמית, מציג הקייטרינג מבחר מתכונים לארוחת חג מושלמת. והפעם, מתכון לפלאפל בטטה שאפשר להכין בקלי-קלות בבית

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 20 פלאפלים | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים: 

 

2 בטטות, גדולות


1 כף ג'ינג'ר, קצוץ או טחון


1 כף שום, קצוץ


חופן כוסברה


חופן פטרוזיליה


חופן נענע


1 כוס פנקו


מלח ופלפל לפי הטעם


2 גבעולי בצל ירוק, חתוך לטבעות


 

 

אופן הכנה: 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • פורסים את הבטטות לחצאים, מניחים בתוך התבנית וצולים את הבטטות בתנור עם הקליפה במשך כ-25 דקות.
  • מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומסירים את הקליפה מהבטטות.
  • מעבירים את הבטטות המקופלות לקערה. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום, עשבי-התיבול והפנקו ומועכים עד שנוצרת מחית אחידה (ניתן להיעזר בבלנדר מוט).
  • יוצרים מהמחית שהתקבלה כדורים בגודל פלאפל (קוטר 2 ס"מ).
  • בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • מכניסים את כדורי הפלאפל לתוך השמן הרותח ומטגנים עד לגוון זהוב.
  • הופכים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • מגישים עם יוגורט מתובל בשום, שמיר ונענע ומקשטים בבצל ירוק.
 

מחפשים עוד מתכונים מדליקים לפלאפל? נסו את אלה:

פלאפל ירוק עם פיסטוקים

פלאפל במילוי טונה

פלאפל דגים

 
עוד כתבות במדור מתכונים עם בטטה - אקונה בטטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.