מקלוני גבינה עם זיתים ועגבניות מיובשות

 
מקלוני גבינה עם זיתים ועגבניות מיובשות
מקלוני גבינה עם זיתים ועגבניות מיובשות צילום: נמרוד סונדרס
 
עודכן 17:27 01/06/2014
מגי ותולי

כמנה ראשונה, כמתאבן עם הגבינות שיונחו על שולחן החג או סתם כנשנוש מלוח וטעים: מגי ותולי חולקות איתנו מתכון למקלוני גבינה עם זיתים ועגבניות מיובשות

 
 
 
 
 

קייטרינג 'מגי ותולי' פועל בהצלחה כבר מראשית שנות ה-90, והתברג לאורך השנים בצמרת רשימת הקייטרינג המבוקשים לאירועים בישראל. לכבוד חג השבועות, ובמקביל לפתיחת עונת החתונות הרשמית, מציג הקייטרינג מבחר מתכונים לארוחת חג מושלמת. והפעם, מתכון למקלוני גבינה עם זיתים ותוספת של עגבניות מיובשות

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: 3 שעות (כולל התפחה) | 25 מקלונים | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים: 

 

6 כוסות קמח לבן (1 ק"ג)


2 ו-1/2 כפות שמרים יבשים


1 כף סוכר


1 כף מלח


1 כוס זיתים שחורים, קצוצים


1 כוס עגבניות מיובשות, קצוצות


1 כוס גבינת קשקבל, חתוכה לקוביות קטנות


1 כף אורגנו טרי (גם יבש זה בסדר)


2 ו-1/2 כוסות מים


 

אופן הכנה: 

  • שמים בקערת לישה את כל החומרים היבשים: הקמח, השמרים והסוכר.
  • מוסיפים את המים ומתחילים ללוש.
  • בהדרגה, מוסיפים את הזיתים, העגבניות והאורגנו.
  • לקראת סוף הלישה מוסיפים את הגבינה והמלח.
  • חשוב מאוד: שימו לב שאתם מקבלים בצק אחיד (הבצק אמור להיות מעט דביק)
  • מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה (עד הכפלת הנפח).
  • בידיים מקומחות מחלקים את הבצק ל-25 כדורים ומניחים על משטח מקומח.
  • מכל כדור יוצרים 'נקניק' באורך של כ-20-25 ס"מ.
  • מניחים את הנקניקים על תבנית מקומחת ומתפיחים כ-20 דקות נוספות (ניתן לפזר מעל שומשום, סולת או קמח).
  • מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • מכניסים את התבנית עם נקניקי הבצק לתנור ל-30 דקות עד שהם מזהיבים.
  • מצננים ומגישים לצד גבינות או ממרחים.
 
 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.