טרייפל עוגת גבינה, שוקולד ופיסטוק

 
טרייפל שבועות אישי
טרייפל שבועות אישי צילום: נמרוד סונדרס
 
עודכן 07:30 02/06/2014
מגי ותולי

קינוחים בכוסות עושים נעים בעין וטעים בפה, כזה הוא המתכון של מגי ותולי לטרייפל עוגת גבינה. הן מוסיפות שכבות של מוס שוקולד וקרם פיסטוק שישאירו אתכם פעורי פה

 
 
 
 
 

קייטרינג 'מגי ותולי' פועל בהצלחה כבר מראשית שנות ה-90, והתברג לאורך השנים בצמרת רשימת הקייטרינג המבוקשים לאירועים בישראל. לכבוד חג השבועות, ובמקביל לפתיחת עונת החתונות הרשמית, מציג הקייטרינג מבחר מתכונים לארוחת חג מושלמת. והפעם, טרייפל משגע עם שכבות של בצק, עוגת גבינה קרה, מוס שוקולד ופטיסייר פיסטוק.  

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | 4 מנות | רמת קושי: קשה

 
 

מצרכים לשכבת פטיסייר פיסטוק:

 

250 מ"ל חלב


3 חלמונים


75 גרם סוכר (5 כפות)


1 כף קורנפלור


2 כפיות מחית פיסטוק


20 גרם חמאה


לשכבת עוגת גבינה:

300 גרם גבינת שמנת 30%


3/4 כוס אבקת סוכר


1 כפית תמצית וניל


1 מיכל שמנת מתוקה, מוקצפת


 

לבצק:

150 גרם חמאה


1 ו-1/2 כוסות קמח


קליפת לימון מגוררת


1/3 כוס סוכר


1 חלמון


2 ס"מ ג'ינג'ר, מגורר


50 גרם שבבי קוקוס


 

 

לשכבת מוס שוקולד ומסקרפונה:

150 גרם שוקולד מריר


1 כף ליקר קפה


3 ביצים


150 מ"ל שמנת מתוקה


2 כפות אבקת סוכר


2 כפות מסקרפונה


 

אופן הכנת פטיסייר הפיסטוק:

  • מביאים את החלב והסוכר לסף רתיחה.
  • בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם כף קורנפלור.
  • משווים טמפרטורה: מוזגים מעט מהחלב החם על החלמונים ומערבבים. עושים את התהליך בעדינות על מנת שהביצים לא יהפכו לביצה.
  • אחרי שמוסיפים את כל החלב (לאט ובזהירות) לתערובת החלמונים מחזירים את התערובת החדשה לסיר החלב ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה.
  • מסירים מהאש, מוסיפים 2 כפיות מחית פיסטוק ו-20 גרם חמאה.
  • מערבבים היטב ומניחים בצד לצינון.

הכנת שכבת עוגת הגבינה:

  • מכינים מקופסאת השמנת המתוקה קצפת יציבה.
  • מערבבים בעקרה נפרדת את גבינת השמנת, אבקת הסוכר ותמצית הוניל.
  • מוסיפים את הקצפת בתנועות קיפול לתוך קערת הגבינה.
  • יוצרים תערובת אחידה ומניחים בצד.

הכנת שכבת מוס השוקולד והמסקרפונה:

  • ממיסים את השוקולד על בן-מארי או במיקרוגל.
  • מוסיפים לשוקולד המומס את הליקר ומערבבים היטב. מניחים בצד.
  • מקציפים ביצים שלמות עד לקבלת קצף בהיר.
  • מערבבים את הקצף עם השוקולד בתנועות קיפול עדינות עד קבלת תערובת אחידה.
  • מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, מוסיפים מסקרפונה ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.

הכנת הבצק:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים את כל המצרכים לבצק במג'ימיקס אבל עוצרים את הפעולה עוד בשלב שהבצק פירורי ועדיין לא התגבש.
  • שופכים את התערובת הפירורים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור ל-15 דקות עד שהפרורים נאפים ומקבלים צבע זהבהב.

להרכבת המנה

  • בכוסות, יוצרים שכבות של פטסייר פיסטוק, גבינה קרה עם פירורים ומוס שוקולד.
  • מקשטים בפירות יער, תותים או נקטרינות, עלי נענע או מקלות קרמל.
 
 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.