מאפה ירקות קלויים ובשמל

 
מאפה עלים ירקות קלויים ובשמל
מאפה עלים ירקות קלויים ובשמל צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 09:07 02/06/2014
אורי שפט

חג השבועות מתאפיין בגבינות, מאפים וירקות. אורי שפט ממאפיית "לחמים" מכין לנו 3 ב-1 עם מאפה חגיגי וצבעוני שמתאים להניח במרכז השולחן או כמנות אישיות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה | 2 טארטים | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לטארטים:

 

500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה


 

לבשמל גבינות ועשבי תיבול:

 

50 גרם חמאה


2 כפות קמח


1 כוס חלב


40 גרם פרמזן, מגוררת


40 גרם גרוייר, מגוררת


2 שיני שום, פרוסות


רוזמרין, טימין, מרווה, אורגנו (1-2 עלים מכל סוג)


קורט מלח


קורט פלפל שחור


קורט אגוז מוסקט


 

לירקות הקלויים:
2-4 פלפלים צבעוניים, קטנים


1-2 סלקים, בינוניים


1 בצל, חתוך לשישיות


6-8 יחידות עגבניות שרי


4-6 יחידות פטריות


1 ברוקולי, חלוט מפורק לפרחים קטנים


1 בטטה בינונית,  חתוכה לעיגולים


נבטים חמנייה לקישוט / מיקרו בזיל


שמן זית


קורט מלח ים


קורט פלפל שחור גרוס


עשבי תיבול טריים ( רוזמרין, טימין, מרווה, אורגנו) מה שרוצים ואוהבים


 

אופן הכנת קלתית העלים:

  • מקמחים קלות את משטח האפייה, מרדדים את בצק העלים לעובי 0.5 ס"מ.
  • בעזרת סכין קטנה וחדה חותכים את הבצק לשני מלבנים בגודל: 24X10 ס"מ.
  • בעזרת סכין קטנה הפוכה מסמנים מעין מסגרת פנימית ברוחב 2 ס"מ משולי הבצק החיצוניים, בעזרת מזלג מחוררים את מרכז הבצק.

אפייה:

  • מחממים תנור ל-195 מעלות.
  • אופים את הקלתיות כ-12 דקות.
  • מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות.
  • וממשיכים לאפות 12 דקות נוספות.
  • מוציאים את הקלתיות מהתנור ומניחים בצד לצינון.
  • לוחצים מעט את פנים הבצק כך שתיווצר לנו מעין מסגרת מוגבהת.

בשמל הגבינות:

  • ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים עשבי תיבול ושום.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים למעין רביכה חלקה ללא גושים.
  • מוסיפים את החלב ומערבבים, מתבלים במלח- פלפל ואגוז מוסקט.
  • מערבבים את הבשמל עד שמסמיך מעט, מורידים מהאש, מוסיפים את הגבינות ומערבבים.
  • שומרים בצד לצינון.

הירקות הקלויים:

  • חותכים את הירקות מתבלים במלח-פלפל ושמן זית.
  • קולים בתנור בטמפרטורה גבוהה, מפרידים בין הירקות הקשים שדורשים אפייה ארוכה יותר לבין אלה שדורשים אפייה מהירה.

הרכבת הטארטים:

  • ממלאים כל קלתית בבשמל ומסדרים בצורה יפה וגבוהה את הירקות הקלויים.
  • מקשטים בנבטי חמנייה או עלי מיקרו אחרים.
 

תודה מיוחדת לרינת צדוק ומיכל מנדלסון ממאפיית לחמים ולמשק עפאיים

 

מאפיית לחמים
החשמונאים 99, תל-אביב

 

מחפשים עוד מתכונים למאפים של אורי שפט? נסו את אלה:

 

טארט לבנה ועגבניות שרי
קיש גבינות וקישוטים על בסיס בצק רבוך
קיש תפוחי-אדמה וגבינות בבצק חלה

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.