קיש כרישה ובצל

 
קיש כרישה ובצל
קיש כרישה ובצל צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 09:49 02/06/2014
אוכל ורק אוכל

יש מנות קלאסיות שפשוט לא צריך לשנות או לשדרג. אורי שפט ממאפיית "לחמים" חולק איתנו את אחד המתכונים הכי ותיקים שלו: קיש כרישה ובצל עם מלית רויאל

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | 2 קישים בקוטר 20 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבצק:

 

200 גרם חמאה קרה


350 גרם קמח קר מאוד


100 גרם מים קרים


1 כפית מלח


1 כפית סוכר


 

למלית בצל וכרישה:


1-2 כרישות בינוניות


2-3 בצלים בינוניים


30 גרם חמאה


30 גרם שמן זית


עירית קצוצה לקישוט


גבינת גאודה, מגורדת


 

למלית רויאל:

 

125 גרם חלב (1/2 כוס)


125 גרם שמנת מתוקה (1/2 מיכל)


3 ביצים


1 כף גדושה קמח


1 כפית שטוחה מלח


קורט פלפל שחור


קורט אגוז מוסקט מגורר


 

אופן הכנת הבצק:

  • ממיסים את המלח והסוכר במים.
  • פורסים את החמאה לפרוסות דקות ומניחים אותן בקמח השקול.
  • מקמחים את פרוסות החמאה בקמח תוך כדי פריסה.
  • מערבבים את הקמח עם החמאה ביד על משטח העבודה או במיקסר למשך 2 דקות.
  • כך שיישארו הרבה גושים של חמאה.יוצקים את המים עם המלח והסוכר על קמח וממשיכים לעבד את הבצק במהירות עד שנוצר בצק לא אחיד.
  • מוציאים את הבצק מהקערה, יוצרים מהבצק מלבן שטוח ועוטפים בניילון נצמד.
  • להניח במקרר למנוחה לפחות ל2-3 שעות.
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי: 2 מ"מ.
  • מחמאים את הרינג או תבנית במעט חמאה.
  • מלבישים את הבצק ומהדקים בדפנות ובתחתית.
  • מקררים לפני שימוש (ניתן להכין את הקלתיות מבעוד מועד להקפיא).

 

תערובת הבצל-כרישה:

  • חותכים את הכרישות לפרוסות דקות בעובי 0.5 ס"מ.
  • קוצצים את הבצלים לקוביות בגודל 0.5 X0.5 ס"מ.
  • ממיסים חמאה ושמן זית.
  • מטגנים את הבצל והכרישה על להבה נמוכה לגוון זהוב.

מלית הרויאל:

  • בעזרת מטרפה, מערבבים ביצים קמח ותבלינים לתערובת אחידה ללא גושים.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וחלב ומערבבים.
  • ניתן לבלנדר בעזרת בלנדר מוט לתערובת אחידה ללא גושים.

 

הרכבת הקיש:

  • מפזרים בתחתית הקלתית תערובת בצלים וכרישות.
  • מפזרים שכבה קטנה של גאודה ומכסים בתערובת בצל.
  • יוצקים בזהירות את תערובת הרויאל על הבצלים, לא למלא עד הסוף להשאיר מקום (התערובת מתנפחת בזמן האפייה).
  • מקשטים את הפאי ב-3 פרוסות דקיקות מרוחות במעט שמן זית.

אפייה:

  • מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • אופים 10 דקות.
  • מנמיכים טמפרטורה ל-175 מעלות.
  • אופים 15 דקות נוספות.
  • מניחים לצינון על גבי רשת.

 

 

תודה מיוחדת לרינת צדוק ומיכל מנדלסון ממאפיית לחמים ולמשק עפאיים

 

מאפיית לחמים
החשמונאים 99, תל-אביב

מחפשים עוד מתכונים למאפים של אורי שפט? נסו את אלה:


טארט לבנה ועגבניות שרי
קיש גבינות וקישוטים על בסיס בצק רבוך
קיש תפוחי-אדמה וגבינות בבצק חלה

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.