איך מורידים את כמות צריכת החלב?

 
זה סוד הקסם. אגוזי לוז
זה סוד הקסם. אגוזי לוז צילום: fotolia
 
עודכן 09:07 03/06/2014
גלית שלגי

בשנים האחרונות נושא החלב ומוצריו הפכו לאחד הנושאים השנויים במחלוקת בתחום התזונה והבריאות. גלית שלגי, נתורופטית ומומחית בתיקון הרגלי אכילה, מסבירה איך מורידים את כמות צריכת החלב ומוצריו בשגרת היום

 
 
 
 
 

בעוד שחלק מן האוכלוסייה מתלבט באיזו גבינה להשתמש במתכונים לחג השבועות, יותר ויותר אנשים אינם מעלים על דעתם כלל להשתמש במוצרי חלב, הן מבחינה אידיאולוגית, הן בשל תוצאות של מחקרים אחרונים שנעשו על נזקי החלב, והן כתוצאה מתופעות לוואי מהן הם סובלים בעת צריכת מוצרי החלב השונים.


אנשים סובלים מתופעות שונות של ליחה, מיגרנות, נפיחות, בעיות עיכול ואינם מודעים לקשר בין תופעות אלו לצריכת מוצרי חלב. מחלות כמו סכרת נעורים, מחלת קרוהן, וסוגים שונים של סרטן נקשרים אף הם לצריכת מוצרי חלב. כך קורה שהמעבר לטבעונות בקרב האוכלוסייה בעולם וגם בישראל נמצא בעלייה חדה מאוד.

 

 

איך מורידים את כמות צריכת החלב ומוצריו בשגרת היום?

 
 

לא חייבים להפוך לטבעונים, אבל בהחלט אפשר בשלב ראשון להפחית בכמות מוצרי החלב שנכנסת לגוף שלנו, ולהכיר אלטרנטיבות בריאות יותר ולא פחות טעימות מעולם הצומח. להלן מספר תחליפים בריאים יותר שכדאי להכיר ולנסות:

  • במקום חלב פרה ניתן להשתמש במשקאות "חלביים" אחרים, והמגוון היום מאוד עשיר. בסופרים למיניהם ניתן למצוא חלב אורז, חלב שקדים, חלב אגוזי לוז, חלב סויה או חלב שיבולת שועל, ועוד. אפשר להחליף את החלב פרה המופיע במתכון באחד מסוגי החלב הצמחיים האלו. תהיו מאוד מופתעים לגלות שאין הבדל בטעם.
  • במקום גבינה לבנה ניתן להשתמש בגבינת טופו. קיימים היום מתכונים רבים, מפתיעים וטעימים להפליא, המכילים גבינת טופו - אז שווה לנסות. שלבו את הטופו בסלטים, ירקות מוקפצים ועוד.
  • שמנת צמחית או חלב קוקוס הם תחליפים לשמנת חלבית.
  • אגוזי קשיו וסוגים נוספים של אגוזים הם תחליף מצוין אף גם לגבינות ושמנת מהחי.

ולסיום, מתכון לעוגת "גבינה מטריפה בלי גבינה", בלי קמח, בלי סוכר וביצים:

 

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 4 שעות | תבנית בקוטר 22 ס"מ | רמת קושי: קל

 
עוגת גבינה ללא קמח וביצים
עוגת גבינה ללא קמח וביצים צילום : גלית שלגי
 

מצרכים לתחתית העוגה:

1 כוס אגוזי לוז טחונים גס*


15 יחידות תמרים מג'הול, מהסוג הלח


2 כפות קקאו איכותי


קמצוץ מלח


1 כפית שמן קוקוס (לא חובה)


 

למילוי:
3 כוסות אגוזי קשיו טחונים לאבקה (בערך 250 גרם קשיו)


3/4 כוס שמן קוקוס, בטמפרטורה נוזלית


מיץ לימון סחוט מ-1 לימון טרי


1/2 כוס מייפל/דבש/אגבה


כף תמצית וניל טבעית


1/4 כוס מים


 

ציפוי:
מגוון פירות טריים אהובים


 

*ניתן לקלות 5 דקות את האגוזים בחום של 150 מעלות כדי להוציא מהם את הארומה

 

אופן הכנת הבסיס:

  • בקערה מערבבים את כל החומרים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים אותה לתחתית. מניחים בצד.

 

הכנת המילוי:

  • טורפים היטב עם מזלג הקשיו, הקוקוס, הלימון, האגבה, הוניל והמים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה מאוד.
  • יוצקים את המילוי על בסיס העוגה ומקפיאים לפחות ל-4 שעות.
 

גלית שלגי היא מומחית לתזונה בריאה ושינוי הרגלי אכילה, בוגרת לימודי פסיכולוגיה ופסיכותרפיה. מרצה ומנחת סדנאות לתזונה בריאה, בבתי"ס, ארגונים ומכללות, מחברת הספר "30 קינוחים בריאים שאפשר לאכול כל יום בלי ייסורי מצפון"


בקרו באתר האינטרנט שלה, בעמוד הפייסבוק או צרו קשר בטלפון: 054-5311532

 

 
עוד כתבות במדור בריאות ודיאטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.