צפו: איך מכינים פרפה גבינה ויוגורט בבית

 
עודכן 08:46 19/08/2015
תומר כבירי, צילום ועריכה: אלי שרם

כשמכינים פרפה התוצאה נעה בין גלידה, למוס לסורבה. איזה מזל שהשף קונידטור תומר כבירי חולק איתנו מתכון קייצי וטעים לפרפה גבינה ויוגורט עם פירות-יער, והכל בוידיאו כדי שלא תפספסו אף שלב

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זנמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 3 וחצי שעות | 10 מנות גלידה | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

45 גרם מים


180 גרם סוכר


100 גרם חלבון


160 גרם גבינה לבנה 9%


50 גרם יוגורט


250 גרם שמנת


פירות יער


גביעי גלידה


 
 

אופן הכנה:

 

  • שופכים את השמנת לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה-בינונית עד לקבלת מרקם שמזכיר יוגורט.
  • שומרים את הקצפת במקרר ושוטפים את קערת המיקסר.
  • מכינים מרנג איטלקי: בסיר קטן מבשלים את המים והסוכר עד לטמפרטורה של 120 מעלות. אם אין לכם מדחום, הביאו את הסירופ לרתיחה והמשיכו לבשל על אש קטנה כדקה וחצי-שתיים.
  • מכניסים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות בינונית.
  • כשהסירופ מגיע לטמפרטורה הנכונה, יוצקים אותו על דופן קערת המיקסר (שעובד ומקציף את החלבונים) ושופכים בעדינות את כולו פנימה.
  • כשהמרנג מוכן (חלק ויציב) מעבירים אותו לקערה ומחליקים אותו מעט באמצעות מטרפה.
  • מוסיפים את הגבינה והיוגורט לקערה.
  • מוסיפים את השמנת המוקצפת שחיכתה לנו במקרר.
  • מקפלים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • מעבירים את הפרפה לכלי שטוח, מפזרים פירות יער אדומים ומקפיאים לשעה וחצי.
  • מוציאים מהפריזר ומחלקים את הפרפה לגביעי גלידה.
  • מעטרים מעל עם פירות היער הנותרים.

 

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.