לבן זה האדום החדש • יינות לבנים חדשים לקיץ

 
עודכן 10:16 03/06/2014

יקבי הארץ מוציאים שלל יינות לבנים לחג שבועות ולקיץ. מזוג לבנים בסדרת כרמל ויניארדס, לפינו גרי חדש בדלתון, ואפילו גבינות של משק יעקבס עם יינות של יקב רמת הגולן. וגם: יינות לבנים שווים מחו"ל

 
 
 
 
 

יינות לבנים חדשים בסדרת כרמל ויניארדס

 
שרדונה ו-ויונייה של יקבי כרמל
שרדונה ו-ויונייה של יקבי כרמל צילום: יח"צ

ויונייה מרום הגליל 2013 

ויונייה Carmel Vineyards הוא יין לבן יבש, שהופק מענבי שרדונה ממרום הגליל, מכרמים בגבהים שבין 750 ל-850 מטר מעל פני הים.לאחר סחיטה עדינה תסס מקצת התירוש במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומאטי של הענבים ומקצתו בחביות עץ אלון צרפתי, בהן המשייך והתבגר במשך שישה חודשיים על משקעיו (Sur Lies). היין בעל גוון זהוב, מתאפיין בבשומת של אפרסק לבן, משמש ווניל. היין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת. ילווה היטב מנות כמו, ריזוטו בלימון ומנטה, דג סלמון צלוי בגריל ועוף בקארי. מחיר:  65 שקלים.

 

שרדונה מרום הגליל 2013 

שרדונה Carmel Vineyards הוא יין לבן יבש, שהופק מענבי שרדונה ממרום הגליל, מכרמים בגבהים שבין 750 ל-850 מטר מעל פני הים. לאחר סחיטה עדינה תסס מרבית התירוש בחביות עץ אלון צרפתי, בהן המשיך והתבגר במשך שישה חודשים על משקעיו (Sur Lies) ומקצתו תססה בטמפרטורה נמוכה במכלי נירוסטה. היין בעל גוף מלא ומתאפיין בבשומת של תפוח עץ ירוק, אפרסק ושקדים קלויים ומינרלים, הסיומת ארוכה ומאוזנת. היין ילווה היטב מנות כגון, פסטה ברוטב פסטו, דגים צלויים בגריל ואספרגוס קלוי. מחיר: 65 שקלים.

 

 
גבינות ביין יקב רמת הגולן מתוצרת מחלבת יעקובס
גבינות ביין יקב רמת הגולן מתוצרת מחלבת יעקובס צילום : דניאל לילה
 

יקב רמת הגולן ומחלבת יעקבס מציגים שיתוף פעולה של גבינות ביין

יקב רמת הגולן ומחלבת יעקבס יצרו יחדיו צמד גבינות יחודיות.

 

הראשונה: "סבואה מרלו" - גבינת עזים חצי קשה מחלב מרעה חורף טבעי, המוסיף לחלב טעם עדין ואופייני. הגבינה הושרתה ביין גמלא מרלו של יקב רמת הגולן למשך שבוע ונעטפה בגפת יין ולאחר מכן עברה להבחלה למשך שישים יום. הגבינה מאופיינת בטעם אגוזי עדין וארומה פירותית ייחודית, המתפתחת לטעמים של שזיף ודובדבן.

 

השנייה: "מורבייה סנג'ובזה" - גבינה קשה מחלב כבשים חורפי. הגבינה מיוצרת בתהליך ידני מסורתי בעזרת מחמצות לקטיות המפתחות טעם עדין ואופייני לחלב כבשים. הגבינה משובצת בעורקים של פניציליום ויין סנג'ובזה מסדרת גמלא של יקב רמת הגולן, המעניק לגבינה טעם עדין ואגוזי, אשר מתחזק עם התיישנות הגבינה וארומה של יין סנג'ובזה.

 

אסף יעקבס, מנכ"ל מחלבת יעקבס מספר על שיתוף הפעולה: "הציבור הישראלי למד בשנים האחרונות להוקיר איכות ישראלית טובה ומעריך יין טוב לצד גבינות בוטיק. חשבנו יחדיו, שהשילוב בין הגבינות ליין לא צריך להיות רק זה לצד זה, אלא יכול בצורה יצירתית להשתלב זה עם זה ולהעניק מוצר חדש ומרתק לחובבי הקולינריה הישראליים. מכאן נולדה במשותף יוזמת הגבינות ביין ואני שמח על שהצלחנו ליצור שתי גבינות משובחות עם שילוב הרמוני ומוצלח של היין האיכותי של יקב רמת הגולן - שילוב שיש בו כדי לספק חווייה מהנה לכלל החושים".

 

הגבינות החדשות ימכרו במחיר של 15 ₪ ל-100 גרם ברשתות השיווק וחנויות גבינה רבות. לפרטים על נקודות מכירה נוספות: www.jacobsdairy.co.il/Site/he/pages/homePage.asp

 

 
יינות חדשים דלתון
יינות חדשים דלתון צילום : יגאל עמר
 

יקב דלתון משיק שלושה יינות לבנים חדשים

 

פינו גרי דלתון 2013

פינו גרי (Pinot Gris) הוא זן שמקורו בבורגון אך משם נדד לאזורי יין אחרים בצרפת ומחוצה לה. ביקב דלתון נטעו אותו בסמוך לקיבוץ משגב עם, בגובה של כ- 750 מטרים מעל פני הים. הכרם ניטע בשנת 2010 וזהו היבול הראשון ממנו. חלקת הפינו גרי נבצרה בבציר ידני בשני מועדים שונים במהלך חודש אוגוסט. חלק מהמיץ תסס בחביות בנות שנה וחלקו במיכלי נירוסטה. לאחר כארבעה חודשים במיכלים עורבבו מרכיבי הבלנד השונים. זהו יין לבן נעים ולא מחייב, עם נוחכות ארומטית עה של פריחת הדרים, חמיצות טובה ומאוזנת וגוף עדין שיתאים למגוון מנות ראשונות. מחיר: 61 שקלים.

 

סמיון כרם אלקוש 2013

כרם אלקוש נטוע במדרון צפוני תלול למדי שתחילתו בגובה 720 מטר בסמוך למושב אלקוש והוא יורד לכיוון נקודת החיבור בין נחל מתת ונחל בירנית. היין תסס במיכלי נירוסטה ונעשה ללא השפעה של חבית בכלל. לאחר תקופה של כ- 4 חודשים על המשקעים סונן היין ובוקבק. בדומו לקודמו מבציר 2012, יין זה קליל מאוד וכיפי ללגימה. חשוב לקררו היטב לפני המזיגה. מחיר: 92 ש"ח.

 

שרדונה דלתון 2013

הענבים ליין זה מגיעים מכרם שנטוע בין כפר תבור לשדמות דבורה במפנה מערבי המשקיף על הר תבור. הענבים נסחטו מיד עם קבלתם ליקב והמיץ עבר שפייה ולאחריה תסיסה קרה. היין היבש עבר שפייה נוספת והכנה למילוי מוקדם על מנת לשמר את רעננות היין והארומטיות שלו. זהו יין קליל, פירותי וקייצי. מורגשים ניחוחות של אשכולית, אפרסק ותפוח ירוק. בפה מודגשת חומציות מאוזנת וסיומת נעימה ומרעננת. מחיר: 61 ש"ח.

 

יקב תשבי משיק יין לבן וגם אדום מזן מפתיע

 
 
יינות חדשים תשבי
יינות חדשים תשבי צילום: יח"צ

יונתן תשבי ספיישל ריזרב שרדונה 2013 

יין לבן יבש המורכב מ-100% שרדונה. שילוב של תסיסה בחביות עץ אלון ותסיסה איטית בטמפרטורה נמוכה בנירוסטה, הקנתה ליין גוף מלא ופירותיי המרמז על טעמים של משמש, מלון ואפרסק. היין יישון בחביות עץ אלון שהקנה לו ניחוחות וניל קרמל ודבש. מכיל 14% אלכוהול. מומלץ להגיש עם גבינות כגון צפתית רכה וקממבר בשלה, קיש ירקות, דגים לבנים בתנור או פיצה תפוחי אדמה. רצוי לצנן לפני הגשה. מחיר מומלץ לצרכן: 85 ש"ח.

 

רובי קברנה אסטייט 2012 סינגל ויניארד

ביין אדום חזק ויבש המורכב מ 100% ענבי רובי קברנה. אזור הגידול והכרמים: זיכרון יעקב- הכרמים באזור זה, נבחרו על ידי המומחים של הברון רוטשילד לפני כמאה שנה, כמקום הגידול לכרמי הבית של משפחת תשבי. הכרמים ממוקמים למרגלות רכס הכרמל, בקרקע המורכבת מאדמת סחף אדומה ושחורה ואדמת סיד לבנה, החשופה לבריזות מהים התיכון. גובה הכרם עד 50 מטרים מעל פני הים. היין שהה בחביות עץ אלון כ- 12 חודשים. הוא עשיר בטעמים של פטל, קסיס, שזיף מבוש, ליקוריץ ותבלינים ישראלים. מומלץ להגיש את היין עם חזה בקר מעודן ונתחי בשר גדולים ועסיסיים. מחיר מומלץ לצרכן: 130 ש"ח.

 

יקבי רקנאטי משיקים רוזה ובלנד לבן

 
יינות חדשים רקנאטי
יינות חדשים רקנאטי צילום: שלמה שהם

יסמין לבן שרדונה | סוביניון בלאן 2012

יין לבן יבש שנעשה משילוב של ענבי שרדונה וסוביניון בלאן מכרמי היקב בגליל ובשפלת יהודה. היין מרענן מאוד ולו ארומה של פירות לבנים, מלון ופרי טרופי. מומלץ להגשה כאפריטיף או בשילוב עם מנות עוף, דג, סלטים, ומאכלים איטלקיים. יש לקרר היטב לפני השתייה ולאחסן בשכיבה במקום קריר ואפל. מחיר: 42 ש"ח.

 

רקנאטי רוזה 2013 - כרם מנרה

יין פירותי, מלא חיים ומרענן המופק מענבי ברברה ומרלו מכרם מנרה שבגליל העליון. היין מורכב מ 80% ענבי ברברה ו 20% ענבי מרלו הגדלים זה לצד זה בכרם מנרה. כרם זה, הממוקם בגובה של כ-800 מטרים מעל פני הים, נהנה מתנאי האקלים הקר השורר באזור ומהבדלי טמפרטורה גדולים בין היום ללילה, התורמים לקבלת פרי מאוזן. היין שופע ארומה בגוני תות שדה טרי, אשכולית אדומה ואפרסק. זהו יין רוזה קלאסי, פירותי ורענן, השומר על האיזון העדין שבין חומציות ואלכוהול. מומלץ לקרר היטב לפני השתייה, וליהנות מהיין עם מאכלים אסייתים ומנות דגים עשירות. מחיר: 69 ש"ח.

 

צמד לבנים מיקב טפרברג

 
יינות חדשים טפרברג
יינות חדשים טפרברג צילום: יח"צ

סוביניון בלאן טרה 2013

יין לבן יבש זני, מענבים שהגיעו מכרם הנטוע על קרקע פורייה בגליל התחתון בסמיכות למושב שרונה. הפרי הותסס בטמפרטורה מבוקרת לשמירה על רעננות היין. צבע היין ירקרק בהיר ומבריק. באף מתגלות ארומות עשבוניות טריות עם מעט הדרים. בפה - הוא רענן ,מאוזן , בעל חומציות טובה עם אזכורים עשבוניים המלווים את הסיומת הנעימה של היין. מומלץ להגישו קר, לצד דגים צלויים או אפויים בתנור וגבינות צאן רכות. מחיר: 49 ש"ח.

  

גוורצטרמינר טרה 2013

יין לבן חצי יבש זני, מכרם הנמצא בהרי השומרון בגובה של כ-850 מ' מעל גובה פני הים. הפרי הותסס בטמפרטורה מבוקרת לשמירה על רעננות. לקראת ולפני סוף התסיסה קיררו את היין ל-0 מעלות צלסיוס על מנת לעצור את התסיסה ולשמר מעט מתיקות מאוזנת של 1.5% סוכר טבעי ביין. צבע היין ירקרק בהיר וצלול , עם ארומות פרי עדינות עם נגיעה של ליצ'י, אננס ומלון. בפה היין פריך ,בעל גוף בינוני עד מלא וחמיצות רעננה, המאזנת את המתיקות העדינה והרכה. מומלץ להגישו קר לצד אוכל אסיאתי או פשטידות עשירות. מחיר: 59 ש"ח.

 

בלנד לבן חדש מיקב טוליפ: ווייט טוליפ 2013

 
ווייט טוליפ
ווייט טוליפ צילום: אסף שמע

White טוליפ 2013 הינו ממסך ייחודי של 2 זנים לבנים השונים באופיים: 70% גוורצטרמינר פירותי, מתובל ומתקתק ו- 30% סובניון בלאן עשבוני רענן וחמצמץ. ענבי הגוורצטרמינר הגיעו מכרם גלעד שבכפר יובל ליד מטולה, וענבי הסובניון בלאן נבצרו מכרמים בני 30 שנה בפלאטו של כרם בן זמרה. התירוש משני הענבים הותסס בטמפרטורה נמוכה במשך כ-40 יום.

 

זהו יין לבן יבש בעל צבע קש בהיר וארומות פירותיות, כגון: גויאבה, אשכולית וליצ'י, לצד עשבוניות רעננה וחומציות טובה ונעימה. סגנונו הייחודי של היין משתלב בצורה מושלמת עם מגוון מאכלים רחב- החל מסביצ'ה דג רענן, דרך מנות אסיאתיות חריפות ועד בשרים מתובלים על האש. מחיר: 69 ש"ח.

 

בציר שני ליין רוסאן מיקב תבור

 
אדמה רוסאן 2013
אדמה רוסאן 2013 צילום: יח"צ

יין לבן יבש שנעשה מ-100% ענבי רוסאן (Roussanne) אשר גדלו על קרקע בזלתית בכרמי היקב ברום של כ-900 מטרים בצפון רמת הגולן. הענבים נבצרו באופן ידני וסלקטיבי בשעות הבוקר המוקדמות, ועברו מיון קפדני נוסף עם קליטתם ביקב. לאחר סחיטה עדינה עבר התירוש תסיסה איטית ומבוקרת במיכלי נירוסטה ללא תסיסה מאלו-לקטית או מגע עם עץ, כל זאת על מנת לתת ביטוי למאפיינים הייחודיים של זן הענבים ואיזור הגידול.

 

היין הינו קל ופירותי, ומשלב טעמים וארומות של הדרים, תפוחים ופירות טרופיים האופייניים לזן. ליין צבע לימוני בהיר, וחמיצות פריכה המובילה לסיומת נעימה ומתמשכת. מחיר: 60 ש"ח.

 

בלאן דה נואר 2013, יקב אמפורה

 
לבן מאדום 2013, יקב אמפפורה
לבן מאדום 2013, יקב אמפפורה צילום: יח"צ

בלאן דה נואר 2013 הוא יין בחצי הדרך בין לבן לרוזה, המיוצר מבלנד ענבים אדומים בלבד, 50% קברנה סוביניון, 30% מרלו, 15% קברנה פרנק, 5% ברברה, מכרמים מובחרים בגליל וברמת הגולן. זו השנה השנייה שהיקב מוציא את היין, בעקבות ביקוש הקהל ולאור הצלחתו אשתקד.

 

טעמיו של היין התקבלו הודות להפרדה המידית של התירוש מהקליפות ומעבר לתסיסה קרה וארוכה במכלי נירוסטה. השרייה מינימאלית של הקליפות עם הנוזל מוסיפה ליין עומק ונוכחות. היין שצבעו השקוף נוטה לוורוד, מאופיין בטעמי פירות מרעננים ובעל בעל גוף מלא ורך, שיתאימו למגוון מנות ראשונות ואחרונות וכן למזיגה בפני עצמו בתחילת הארוחה. מחיר: 65 ש"ח.

 

רוזה חדש מבית יקב טריו

 
רוזה טריו
רוזה טריו צילום: יח"צ

יין זה, מסדרת ספיריט, נוצר משילוב של ענבי קברנה סוביניון מדישון וקברנה פרנק מספסופה (כל חלקה מהווה 40% מהממסך הסופי). התירוש נוקז מהקליפות לאחר השרייה קצרה, בין שעתיים ל-4 שעות. המשך הטיפול בתירוש דומה לתהליך שעובר יין לבן: קירור התירוש והשארתו לשקיעה במשך הלילה לצורך הפרדת המשקעים הגסים, ולמחרת - שפיה ותחילת תסיסה קרה וארוכה.

  

היין יושן במשך כחודשיים במיכלי נירוסטה. בשלב זה התווספו לממסך גם ויונייה ושרדונה (10% כל אחד). לאחר מכן היין יוצב, סונן ובוקבק ללא שהיות, על מנת "לכלוא" בבקבוק את מלוא הארומות והרעננות של היין.

 

ליין גוון ורוד בהיר, ארומות של דובדבן אדום ופטל עם נגיעות של אפרסק ותפוח, וכן עשבוניות קלילה שתרם הקברנה פרנק. היין קליל, עם חומציות שמקנה רעננות אך אינה חדה; היין יבש לחלוטין ולמרות זאת שופע פרי מתקתק. זהו יין אביבי ומבושם. מתאים לליווי מגוון רחב מאוד של מאכלים, בדגש על מאפים חלביים עשירים. מחיר: 70 ש"ח.

 
אביבים 2011 הרי גליל
אביבים 2011 הרי גליל צילום: יח"צ

אביבים 2011 - בלנד לבן מיקב הרי גליל

 

יין לבן יבש המורכב מ- 70% ויונייה, 30% שרדונה מכרמים בהרי הגליל העליון וברכס הרי נפתלי. לאחר בציר ומיון קפדני ביקב תסס התירוש באופן מבוקר בחביות עץ אלון צרפתי חדשות, והתיישן על משקעי השמרים במשך 7 חודשים.

 

ליין מרקם קטיפתי בעל צבע זהבהב בוהק, ארומה של אגס טרי, תפוח ירוק ומשמש לצד ארומות של אגוזים קלויים,דבש ותבלינים. גוף מלא, חמיצות עדינה ומאוזנת וסיומת מהנה ומתמשכת שתשתדך היטב למנות פסטות בשמנת ולזניות עשירות. מחיר: 70 ש"ח.

 
אמרלד ריזלינג, יקב 1848
אמרלד ריזלינג, יקב 1848 צילום: יח"צ

יקב 1848 משיק אמרלד ריזלינג 2013, סדרת דור 2

 

יין לבש חצי יבש המורכב מ: 94% אמרלד ריזלינג ו-6% סמיון מכרמים נבחרים באזור הגליל. הענבים נבצרו ידנית בשעות הקרירות של הבוקר. עם הגעתם ליקב הענבים נסחטו קלות, והמיץ הטרי שהתקבל הועבר להתססה במכלי נירוסטה בטמפרטורה קרה של 12-14 מעלות על מנת לשמר את טעמי הפרי המרעננים. עצירת התסיסה לקראת סיומה תרמה לשימור מתקתקות עדינה ונעימה.

 

זהו יין זהבהב מבריק עם ארומות של פרחי בר, אפרסק לבן, קרמבולה, קליפות הדרים ודבש. היין בעל גוף קל ומלטף עם סיומת מתקתקה פריכה ורעננה. מחיר: 60 ש''ח.

 

5 יינות שווים מחו"ל

רוזה מאסי; ריזלינג קלרמייסטר; פינו גרי כשר; ריזלינג טרימבאך; גוורצטמינר וינס דל ורו
רוזה מאסי; ריזלינג קלרמייסטר; פינו גרי כשר; ריזלינג טרימבאך; גוורצטמינר וינס דל ורו צילום : יח"צ
 

Rosa di Masi 2013, איטליה

יין חדש מתוצרת יקב MASI האיטלקי - רוזה מבציר 2013 ששמו המלא: ROSA dei MASI. היין עשוי מענבי רפוסקו הגדלים באזור פריולי שבצפון איטליה. 85% מהפרי עובר תסיסה מיידית ואילו יתר הפרי עובר קודם לכך תהליך של ייבוש לצימוקים בדומה לתהליך ייצור יי האמרונה. זהו יין בעל צבע ורדרד נאה, שבהרחתו מקבלים ריחות של פירות יער כגון פטל אדום ותותי עץ. בטעימתו מורגשת מתיקות קלילה המלווה בחמיצות מאזנת. ישתדך היטב למנות צמחוניות כגון מאפי פילו פריכים במילוי גבינות או קנלוני תרד. מחיר: 99 ש"ח, לא כשר. מיובא לארץ על ידי צרפת ישראל.

 

Kellermeister The Boots Riesling Reserve 2011, אוסטרליה

יין לבן יבש זני, מ-100% ריזלינג מעמק עדן שגבוה מעמק ברוסה בכ-200 מטר. ריזלינג מפרי נבחר, שנבצר ידנית. המיץ יוצב בקירור לצלילות מרבית ורק אז נחשף לשמרים ולתסיסה קרירה וארוכה שמשמרת טעמים וארומות עדינים. הגישה הפשוטה והמינימאליסטית נועדה לשמר את ייחודיות הזן והכרם. ליין צבע כמעט שקוף ומפתיע, ארומות טריות של לימון וליים, עם רמזים של לבנדר ופרחי הדרים דומיננטים. מעולה לצד ריזוטו ודגים צלויים. מחיר: 136 ש"ח. לא כשר. מיובא לארץ על ידי מרש.

 

Pinot Grigio 2013, Bartenura DOC, איטליה

יין לבן יבש מבושל, המיוצר מענבי פינו גריג'יו. היין קל לזיהוי בזכות הבקבוק הכחול בו נמצא. זהו יין קליל, מאוזן וחביב מאוד, עם טעמים של הדרים, תפוחים ואגזים. מומלץ להגישו קר לצד מנות חלביות אפויות כגון פיצה ופשטידת פסטה. מחיר: 65 ש"ח. כשר. מיובא לארץ עלידי צור סוכניות.

 

ריזלינג, טרימבך, אלזאס, צרפת

על יינות הריזלינג, יותר מיינות כל זן אחר, תהילתה של משפחת טרימבאך , אחת מהותיקות בחבל היין אלזס. ולכן אין תימה שגם יין זה מיוצר מענבי חלקות הנבחרות לכך במיוחד על-ידי פייר וז'אן טרימבאך. ליין צבע קש זהוב יפיפה ובוקה מורכב להפליא המשלב בין ניחוחות פירותיים (פרי אקזוטי אך לא בשל, כאננס בוסר), פרחוניים ומתובלים (זנגוויל, זרעי כמון). החך מורכב לא פחות: טעמים עשירים של אפרסק, חבוש ולימון מוליכים לסיומת ממושכת, נקיה ויבשה. מומלץ להגישו קר עם מגוון רחב מאוד של מנות: מעוף צלוי ועד עוגות גבינה מתוקות. מחיר: 89 ש"ח. לא כשר. מיובא לארץ על ידי חברת הכרם.

 

וינס דל ורו, גוורצטרמינר 2011, ספרד

יין לבן חצי יבש, 100% זני מענבי גוורצטמינר, מכרמי אחוזת El Enebroהשוכנים למרגלות הרי הפירנאים בגובה 400 מטר. הבציר מתרחש בשבועות הראשונים של ספטמבר. הענבים נבצרים ידנית בשעות הבוקר. התסיסה הכוהלית מתרחשת במהלך 8 - 12 ימים במכלי נירוסטה ובתומה וממשיך לשנה נוספת של הבגרה. היין שהתקבל בעל גוון צהוב-ירקרק. יש לו ניחוחות ורדים לבנים, ליצ'י דבש ומייפל. בטעימתו מרגישים מתיקות טובה המתאזת על ידי חמיצות מדויקת ונעימה. מומלץ להגישו צונן לצד מנות פתיחה שונות, אספרגוס, כבד קצוץ, סלמון מעושל, קישים ועוד. מחיר: 109 ש"ח. לא כשר. מיובא לארץ על ידי צרפת ישראל.

 
מד טמפרטורה ליין
מד טמפרטורה ליין צילום: יח"צ

וקבלו גם גדג'ט יעיל לסיום:

 

מד טמפרטורה ליין ממותג VacuVin

מד טמפרטורה ליין שפותח ע"י המותג ההולנדי הנחשב Vacu Vin, הנצמד לדופן הבקבוק כך שניתן למדוד את הטמפרטורה המושלמת להגשת היין לשולחן - כך בקלות ניתן לדעת האם היין האדום הוא בטמפרטורת החדר האירופאי (18 מעלות), אם השמפניה קרה מספיק או עם הרוזה צונן דיו (11 מעלות). מחיר: 80 ש"ח, מיובא לארץ על ידי חברת Brass.

 

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.