בראוניז שוקולד-קוקוס

 
שילוב מנצח. בראוניז שוקולד קוקוס
שילוב מנצח. בראוניז שוקולד קוקוס צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 09:40 09/06/2014
אורן גירון

הקונדיטור אורן גירון מפתיע אותנו עם מתכון קל ושילוב טעמים מופלא: שוקולד וקוקוס. ההכנה כל-כך מהירה שלא תספיקו להרתיח מים לקפה, שילך מעולה עם הבראוניז כמובן

 
 
 
 
 

שלום לכולם, 
השבוע אנו מארחים בבית הספר את השף הצרפתי פרדריק הווקר, שהוא MOF שוקולטייה, לשבוע סדנאות אומן סביב שוקולד וממתקים. אני חייב לציין כי בכל פעם שאנו מארחים שף אומן, ההתרגשות מאוד גדולה ויש אנרגיות מטורפות שמלוות אותנו ואת התלמידים הרבים הבאים ללמוד את משנת האורחים.


שבוע האומן החל אתמול ויימשך עד יום ה' ולפי קצב העבודה וההכנות שהתחלנו להכין אתמול, מצפה לנו שבו מרתק ומתוק . תוכלו לעקוב ולהתרשם ממהלך ימי האירוח בדף הפייסבוק ועמוד האינסטגרם של 'עושים בישול'.
לרגל אירוח השף הווקר נכין היום מתכון שוקולדי במיוחד. בראוניז שוקולד עם ציפוי קוקוס לח.


הטכניקה הינה הכנת תערובת שוקולדית עשירה ושומנית, כזו שתעניק עוגה עסיסית במיוחד, ומעליה שכבת קוקוס המורכבת משילוב של חלב מרוכז ממותק, קוקוס טחון וחלבונים.
הקפידו לאפות את שכבת השוקולד אפייה מקדימה לפני מריחת שכבת הקוקוס מעל על מנת שהן לא תתערבבנה.
כמובן שניתן להכין רק את שכבת השוקולד ולהגישה כבראוניז קלאסי.


טיפ: מומלץ לצנן היטב את תבנית הבראוניז לאחר האפיה, אפילו בקירור, למספר שעות על מנת להקל על חיתוכו למנות אחידות ומדויקות. אבל הגישו את הבראוניז בטמפ' החדר ולא ישירות מהמקרר.

שיהיה לכולכם שבוע נפלא ומתוק.
שלכם,
אורן גירון

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | תבנית 20X20 | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

50 גרם קמח לבן תופח


קורט מלח


175 גרם שוקולד מריר


125 גרם חמאה


2 ביצים


120 גרם סוכר


1 כפית תמצית וניל


50 גרם קפה חזק/אספרסו



לשכבת קוקוס:

 

2 חלבונים


150 גרם חלב מרוכז


200 גרם קוקוס


 

אופן הכנה:

  • משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומקמחים.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • בקערה מערבבים קמח ומלח.
  • ממיסים את השוקולד והחמאה על סיר כפול מעל אדים.
  • מערבבים את הביצים, הווניל, הסוכר והקפה.
  • מערבבים את השוקולד המומס והביצים ומקפלים פנימה את הקמח והקפה, עד לקבלת עיסה חלקה.
  • יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 12 דקות.
  • לשכבת הקוקוס: מערבבים את כל החומרים.
  • מוציאים את התבנית מהתנור ובזריזות יוצקים מעליה את שכבת הקוקוס.
  • מחזירים לתנור לאפיה של עוד כ-20 דקות או עד הזהבה.
  • מצננים היטב וחותכים למנות.
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים של אורן גירון? נסו את אלה:

"פפיון" של שמרים וריקוטה

מוס ריבת חלב, שוקולד ואגוזים

טארט שוקולד-חלבה מושלם

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.