גלילות חצילים עם פלפלים קלויים וגבינת עיזים

 
גלילות חצילים
גלילות חצילים צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 23:34 11/06/2014
שי טנא

שי טנא, השף של מסעדת "הכובשים", חולק איתנו מתכון נפלא לפתיח של ארוחה טובה: גלילות חצילים עם פלפלים קלויים וגבינת עיזים עם סלט קטן ומרענן

 
 
 
 
 

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 8 גלילות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים: 

 

2 חצילים גדולים וארוכים פרוסים לאורך בעובי של כ-1 ס"מ (סהכ 4 פרוסות מכל חציל)


2 פלפלים אדומים


250 גרם קממבר עיזים


שמן זית


 

לסלט הקטן: 

צרור אורוגולה


1 סלק בינוני מבושל


 

רוטב לסלטון:

כף סילאן


כף שמן זית


כף מיץ לימון


מלח ופלפל


 
 

אופן הכנת הפלפלים:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • עוטפים את הפלפלים במעט שמן זית ומכניסים לאפיה של 10 דקות.
  • מוציאים לשקית ניילון קשורה או לקופסא סגורה.
  • מנמיכים את התנור ל-180 מעלות, מסדרים את החצילים על מגש אפייה בשכבה אחת, מברישים אותם בשמן זית, ממליחים מעט ומכניסים לתנור ל10-14 דק' (עד להזהבה).
  • מקלפים את הפלפלים ומנקים מגרעינים וחותכים אותם כל אחד ל4 חתיכות שוות.
  • חותכים את הקממבר ל-8 חתיכות שוות.
  • מניחים חתיכת פלפל בקצה של כל חתיכת חציל ועליו את הגבינה ומגלגלים לגלילה.
  • מניחים את כל הגלילות על מגש אפיה (כשסוף הגלילה מופנה כלפי מטה, כדי שהיא לא תפתח באפייה)
  • מכניסים לתנור (על 180 מעלות) ל-5 עד 10 דקות עד שהגבינה נמסה.

הכנת הסלט:

  • חותכים את הסלק לחצי ואז לפרוסות, ומערבבים עם האורוגולה.
  • מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושופכים על הסלט הקטן.
  • מערבבים היטב.

אופן ההגשה:

  • אפשר להגיש בצלחות אישיות: מניחים במרכז הצלחת את הגלילות ואת הסלט הקטן בצד.
  • אפשר להגיש גם במרכז השולחן על מגש גדול.
 
 
עוד כתבות במדור לקראת שישי עם שי טנא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.