סלט זעלוק חצילים מרוקאי

 
זעלוק חצילים
זעלוק חצילים צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 09:13 13/06/2014
איציק הראל

לכל אחד יש את סלט החצילים שלו: היווני, הטוניסאי, האשכנזי - אין סוף גרסאות. השף איציק הראל ממסעדת "דגים 206" חולק איתנו את המתכון שלו לזעלוק חצילים מרוקאי

 
 
 
 
 

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 25 דקות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

2 חציל זעלוק


2 עגבניות, קלופות וקצוצות


2 פלפלים ירוקים חריפים, קצוצים


5 שיני שום, כתושות


1/2 כפית כמון


1/2 כפית פלפל לבן


1 כפית מלח


חופן כוסברה, קצוצה גס


1 כף מיץ לימון


100 מ"ל שמן זית איכותי


 

אופן הכנה:

 

  • קולים את החצילים על רשת ברזל על הגז למשך רבע שעה עד שהם מתרככים (הופכים על מנת שכל הצדדים יתרככו.
  • מסירים את החציל מהאש, מצננים.
  • חותכים את החציל לאורכו, ובעזרת כף עץ מוציאים את הליבה החמימה וקורעים לחתיכות גסות.
  • מעבירים את ליבת החציל לקערת סלט, מוסיפים את יתר המצרכים, מערבבים היטב ומגישים.
  • מומלץ להגיש לצד לחם טרי.

 

 

המתכון באדיבות איציק הראל, השף של מסעדת "דגים 206"
משה סנה 54, תל אביב
טלפון: 03-6483030

 

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

סלט קינואה עם חצילים ושעועית

סלט שורשים עם חומוס

סלט קוסקוס עם גזר ותפוח

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.