עוגת בלינצ'ס דובדבנים וקרם מסקרפונה

 
להגיש Show לאורחים. עוגת בלינצ'ס דובדבנים וקרם מסקרפונה
להגיש Show לאורחים. עוגת בלינצ'ס דובדבנים וקרם מסקרפונה צילום: נעה עינת
 
עודכן 06:43 15/06/2014
נעה עינת

נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-19, פותחת לנו את הבוקר עם מתכון קל שהופך ל- Show שלם: עוגת בלינצ'ס דובדבנים עם רוטב מלטף של קרם מסקרפונה

 
 
 
 
 

מוכנים להפתעה גדולה שקשורה להופעה שלי בטלוויזיה? הישארו מעודכנים בעוגות של נעה!

על עוגת הבלינצ'ס הזאת אני מתכננת כבר הרבה זמן: עוגת שכבות של בלינצ'ס, עם קרם מסקרפונה מטורף וקל להכנה ומה חסר אם לא דובדבנים. איזה דובדבנים יפים יש עכשיו! אי אפשר שלא להשתמש בהם, לאכול אותם טריים וגם להפוך אותם לרוטב דובדבנים חמים וטעים בטרוף.


את העוגה הזאת אפשר לבנות על שולחן האורחים ולתת Show מטורף, להגיש מייד לאחר ההרכבה. אני מאחלת לכם שבוע אדום ויפה כמו דובדבן, מתוק וטעים כמו קרם המסקרפונה ומושלם כמו עוגת הבלינצ'ס הזאת.

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | 20 בלינצ'ס | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבלינצ'ס:


2 כוסות קמח תופח


1 כוס קמח רגיל


קורט מלח


1 כפית סוכר


1/4 כפית תמצית וניל


3 ביצים


3 כפות שמן


בין 500-750 ליטר מים*



מצרכים לקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה


1/2 כפית תמצית וניל או: 1/2 מקל וניל


125 גרם גבינת מסקרפונה (חצי חבילה)


 

מצרכים לרוטב:
20 גרם חמאה


2 כפות סוכר


200 גרם דובדבנים מגולענים


 

*כמה מים? עד שהתערובת ממש דלילה וללא גושים.

 

אופן הכנת הבלינצ'סים:

  • מניחים את כל החומרים בקערה פרט למים.
  • מוסיפים מחצית מכמות המים וטורפים.
  • מוסיפים עוד מכמות המים בהדרגה עד שהתערובת דלילה.
  • טורפים היטב עד שאין גושים בכלל ומתקבלת תערובת חלקה.
  • מחממים מחבת קטנה ומשמנים אותה היטב עם מעט חמאה.
  • יוצקים למרכז המחבת מעט מהבלילה.
  • מסובבים את המחבת מהר כך שהבלילה תתפזר לצדדים בצורה אחידה ודקה (כמו שמכינים קרפ).
  • מרימים מעט את הדפנות, הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים מעט.

    **הראשונים לא יוצאים יפים וזה בסדר, אל דאגה!

אופן הכנת הרוטב:

  • מערבבים את כל מצרכי הרוטב בסיר קטן על להבה בינונית.
  • נותנים לרוטב להצטמצם ולדובדבנים ולהתרכך.
  • מעבירים את הרוטב להתקרר בטמפרטורת החדר למשך שעה או במקרר לחצי שעה.

אופן הכנת הקרם:

  • מקציפים את כל החומרים ביחד עד למרקם חלק (לא להקציף יותר מידי). הקרם שיתקבל צריך להיות יציב אך רך.

 הרכבת העוגה:

  • על צלחת ההגשה מניחים עלה בלינצ'ס ומורחים כף או 2 כפות של הקרם.
  • מניחים עלה בלינצ'ס נוסף, מורחים את הקרם וכך חוזרים על הפעולה עם יתר עלי הבלינצ'ס.
  • מסיימים בשכבה של עלה בלינצ'ס.
  • שופכים על העוגה שהתקבלה 2 כפות מהרוטב.
  • מגישים מייד.

    *הערה: אם הרוטב התקשה במהלך ההכנה, מחממים אותו למשך חצי דקה במיקרו או כמה שניות בסיר והרוטב חוזר למצב נוזלי.
    *את הרוטב שופכים רק כאשר מגישים.
 

מתכונים נפלאים נוספים בבלוג העוגות של נעה

הצטרפו לעמוד הפייסבוק העוגות של נעה

 

משוגעים על המתכונים של נעה כמונו? נסו את אלה:

עוגיות שושנים יפהפיות וטעימות

עוגת טורט מפתיעה עם תותים וקצפת

הבראוניז המושלמים בעולם 

 
עוד כתבות במדור פותחים את השבוע עם העוגות של נעה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.