באג'יה • לביבות בצל הודיות

 
באג'יה
באג'יה צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 07:20 01/07/2014
שירה עזרא קיסוס

שירה עזרא קיסוס חולקת איתנו מתכון הודי שרץ במשפחה שלה כבר שנים: באג'יה, לביבות בצל שאפשר ורצוי לאכול גם קרות. זה הזמן להוציא את התבלינים מהארון

 
 
 
 
 

הבאג'יה היא סוג של לביבה, אבל לא כמו זו שאתם מכירים מחנוכה. בהודו דואגים לתבל את הבלילה עם מיטב התבלינים לפני שמכניסים אותה לשמן. סבתי הייתה נוהגת להכין אותה כמנת פתיחה בארוחות בשבתות ובחגים. ואין ספק שטעים לאכול את הלביבות גם כשהן קרות

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 30 יחידות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

3 בצלים, חתוכים דק


1 ו-1/2 כוס קמח תופח


2 כוסות קמח חומוס (ניתן להשיג בחנויות תבלינים ופיצוחים)


1 ו-1/2 כוס מי סודה


2 פלפלים ירוקים חריפים


2 שיני שום, כתושות


1/4 חבילה כוסברה טריה


1 כפית מלח


1 כפית כמון גרוס


1 כפית כמון טחון


1 כפית זנגביל יבש/טרי


1 ו-1/2 כפית זרעי כוסברה יבשה*


חופן עלי קארי (לא חובה)


 

*ניתן לחמם המחבת מספר שניות לקבלת ארומה חזקה

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל המצרכים היבשים בקערה גדולה.
  • מוסיפים את הסודה לקערה ומערבבים היטב.
  • מניחים את הקערה בצד ומניחים לתערובת כעשר דקות.
  • מחממים סיר לטיגון בשמן עמוק.
  • לוקחים כף מהעיסה, מכניסים לסיר עם השמן ומטגנים עד להזהבה.
  • חשוב לדעת: הבאג'יה לא יוצאת סימטרית, אך פריכה וטעימה - אל דאגה.

 

 

שירה עזרא קיסוס מעבירה סדנאות בישול למבוגרים וילדים בנוסף לעסק שלה "שמח במטבח של שירה" בו היא מפעילה ימי הולדת לילדים בסגנון בישול ואפייה. ליצירת קשר עם שירה: shira336@gmail.com


מחפשים עוד מתכונים הודים של שירה? נסו את אלה:

 
עוד כתבות במדור שירה הודית • מתכונים הודים של שירה עזרא קיסוס
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.