פיאלי • תבשיל חומוס הודי

 
פיאלי
פיאלי צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 07:29 01/07/2014
שירה עזרא קיסוס

להבדיל מהמטבח המערבי, המטבח ההודי מלא בקטניות ותבלינים שלא מפסיקים להשתמש בהם. שירה עזרא קיסוס חולקת איתנו מתכון בריא וטעים לפיאלי - תבשיל חומוס ותפוחי-אדמה הודי מסורתי

 
 
 
 
 

הפיאלי הוא תבשיל פשוט ומאוד טעים של גרגירי חומוס, תפוחי-אדמה והרבה תבלינים הודיים שמרעננים את הכבדות הפחממתית. כמו הבאג'יה, גם הפיאלי היא מנת פתיחה הודית קלאסית: מרעננת, חריפה וטעימה.

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 45 דקות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

500 גם חומוס גדול (לאחר שהושרה למשך 24 שעות ונשטף היטב)


4 תפוחי אדמה בינוניים


1/2 חבילה כוסברה טרי, קצוצה גס


פלפל ירוק חריף, קצוץ דק


זרעי כוסברה גרוסה (ניתן לקלות מעט במחבת)


מיץ מלימון אחד


בצל גדול


גרגרי כמון שלם, טחונים גס (ניתן לקלות על מחבת לקבלת ארומה)


1 כפית מלח


מעט פלפל שחור


 

אופן הכנה:

  • מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים (עם הקליפה) עד לריכוך.
  • במקביל, בסיר אחר, מרתיחים את החומוס עד לריכוך.
  • חותכים את תפוחי-האדמה לקוביות קטנות.
  • מעבירים את גרגירי החומוס המבושלים ואת קוביות תפוחי האדמה לקערה גדולה.
  • מוסיפים לקערה את הבצל, הפלפל החריף, הכוסברה והתבלינים.
  • מוסיפי מעל את הלימון, המלח והפלפל.
  • מערבבים מערבבים הכל יחד (לא יותר מידי שלא יצא עיסתי)
  • ניתן להגיש קר או חם.
  • מומלץ לקשט בביסלי הודי.
 

שירה עזרא קיסוס מעבירה סדנאות בישול למבוגרים וילדים בנוסף לעסק שלה "שמח במטבח של שירה" בו היא מפעילה ימי הולדת לילדים בסגנון בישול ואפייה. ליצירת קשר עם שירה: shira336@gmail.com


מחפשים עוד מתכונים הודים של שירה? נסו את אלה:

 
עוד כתבות במדור שירה הודית • מתכונים הודים של שירה עזרא קיסוס
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.