צ'פאטי • לחם הבריאות ההודי

 
לחם בריא ומסורתי ללא שמרים. צ'פאטי
לחם בריא ומסורתי ללא שמרים. צ'פאטי צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 07:27 01/07/2014
שירה עזרא קיסוס

שירה עזרא קיסוס חולקת איתנו מתכון נפלא שאין הודי שלא מכיר אותו: תכירו את הצ'אפטי, הלחם ההודי המסורתי שהוא גם בריא, גם טעים וגם קל להכנה

 
 
 
 
 

כשחושבים על המילה לחם, אוטומטית קופצת המילה "שמרים". מי ששומר על אורח חיים בריא משתדל להמנע משמרים, ממש כמו ההודים. תכירו את הצ'אפטי, הלחם ההודי המסורתי שהוא גם בריא, גם טעים וגם קל להכנה

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 20 יחידות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

2 ו-1/2 כוסות קמח מלא


1 כוס קמח לבן


1 כפית שטוחה מלח


3 כפות שמן


1.5 כוס מים (לפי הצורך)


 

אופן הכנה:

  • לשים את המרכיבים עד לקבלת בצק חלק.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד כחצי שעה.
  • מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים בערך בגודל של כדור פינג-פונג (הבצק אמור להיות דביק).
  • מרדדים במערוך על גבי משטח מקומח בקמח רגיל, לעובי של כ-2 מילימטר.
  • מחממים מחבת טפלון (אין צורך לשמן אותה).
  • מניחים את הצ'פאטי על המחבת וברגע שהוא מתחיל להתנפח, הופכים לצד השני. יש להפוך רק פעם אחת.
  • איך יודעים שצ'פאטי מוכן? הוא משחים משני הצדדים.
  • מומלץ לאכול עם צ'טני ירוק. 
 

שירה עזרא קיסוס מעבירה סדנאות בישול למבוגרים וילדים בנוסף לעסק שלה "שמח במטבח של שירה" בו היא מפעילה ימי הולדת לילדים בסגנון בישול ואפייה. ליצירת קשר עם שירה: shira336@gmail.com


מחפשים עוד מתכונים הודים של שירה? נסו את אלה:

 
עוד כתבות במדור שירה הודית • מתכונים הודים של שירה עזרא קיסוס
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.