ללדודייה • דלעת וצימוקים ברוטב חמוץ מתוק

 
ללדודייה
ללדודייה צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 07:25 01/07/2014
שירה עזרא קיסוס

שירה עזרא קיסוס גדלה בבית הודי, וגם אם תעירו אותה באמצע הלילה היא תדע להכין ללדודייה - תבשיל של דלעת וצימוקים ברוטב חמוץ-מתוק. מתכון נפלא להכניס הביתה

 
 
 
 
 

אין ספק שמכל התבשילים שאני רוקחת מבית סבתא, זה התבשיל האהוב עלי. לא רק שהוא בריא ומשביע, מדובר על מנה נפלאה לצמחונים, בטח לאלו שאוהבים חמוץ מתוק וחריף. מומלץ לאכול עם אורז לבן.

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

1 ק"ג דלעת


5 שיני שום


1 בצל, חתוך לקוביות


1 פלפל חריף ירוק, חתוך לאורכו


2 כפות סוכר


1 כפית מלח


2 כפות רסק עגבניות


חופן נענע


חופן צימוקים שחורים


1 כפית כורכום


1 כפית פלפל שחור


1 כפית פפריקה


קורט זנגביל יבש


2 כוסות מים רותחים


4 כפות שמן


מיץ משני לימונים


 

אופן הכנה:

  • שוטפים את הדלעת וחותכים לקוביות גדולות.
  • בסיר רחב מחממים את 2 כפות שמן קנולה למשך דקה.
  • מכניסים לסיר את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
  • מוסיפים את קוביות הדלעת ומטגנים כחמש דקות על אש בינונית.
  • מוסיפים את הכורכום, הפלפל שחור, המלח, הפפריקה, הזנגביל והשום.
  • מטגנים עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב.
  • עושים גומה במרכז הסיר ומוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
  • מוסיפים את הפלפל החריף ואז את המים הרתוחים בהדרגה.
  • מוסיפים את הסוכר, הלימון, הצימוקים והנענע קצוצה גס.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים עד שהדלעת רכה.
  • מצננים מעט ומגישים.
 

שירה עזרא קיסוס מעבירה סדנאות בישול למבוגרים וילדים בנוסף לעסק שלה "שמח במטבח של שירה" בו היא מפעילה ימי הולדת לילדים בסגנון בישול ואפייה. ליצירת קשר עם שירה: shira336@gmail.com

 

מחפשים עוד מתכונים הודים של שירה? נסו את אלה:

 
עוד כתבות במדור שירה הודית • מתכונים הודים של שירה עזרא קיסוס
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.