עוגת סולת ואגוזים בסירופ

 
נוסטלגיה מתובלת במודרניות. עוגת סולת ואגוזים בסירופ
נוסטלגיה מתובלת במודרניות. עוגת סולת ואגוזים בסירופ צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 10:20 16/06/2014
אורן גירון

הקונדיטור אורן גירון חולק איתנו מתכון נפלא שמשלב בין נוסטלגיה קלאסית למתיקות מודרנית: עוגת סולת ואגוזים בסירופ מתקתק. כולם ישאלו מאיפה המתכון

 
 
 
 
 

שלום לכולם,

 

אני מאוד אוהב עוגות עם טקסטורה: סולת, אגוזים טחונים, שקדים טחונים, פרג טחון וכו'. יש משהו במרקם הגרגרי העדין שמעניק לחווית האכילה וההנאה מהעוגה ערך מוסף. היום הסולת תהיה כוכבת המדור. נכין עוגת סולת עשירה, רכה ועסיסית.


יש המון מתכונים לעוגות סולת- ואני מוצא שהעוגה אמורה להיות דחוסה במידה ורטובה במידה ומתוקה במידה. יש נטייה להספיג עוגות סולת בתועפות סירופ סוכר ולהכין אותן מאוד דחוסות. לא כאן. העוגה שנכין תהיה תחרתית ועדינה במרקמה ומתוקה בצורה מאוזנת.


ראשית: את כל החומרים היבשים, ובעיקר את האגוזים והקוקוס, אני טוחן יחדיו לאבקה עדינה במעבד מזון. פעולה זו מעניקה חיבור ואיחוד מעולים ליבשים ומשחררת מהקוקוס והאגוזים שומן וניחוחות מודגשים יותר.
פעולה שניה היא הקצפה מסיבית של הביצים והסוכר. ביצים שלמות ללא הפרדה. רק הקפידו שלא תהינה קרות מהמקרר אלא בחום חדר. תנו למיקסר לעשות את שלו ולעבוד במרץ כ-5 דקות על מהירות מקסימלית.
לבסוף נחבר את שתי התערובות יחד עם השומן והנוזלים.


אפייה מתנוה לבדיקת הקיסם והרטבה ישירה בהרבה סירופ קל.
הקפידו לתת לסירופ לרתוח בעדינות 2-3 דקות לקראת סיום אפייה העוגה ומיד עם צאתה השקו אותה בעדינות בכל כמות הסירופ. גם אם זה נראה יותר מידי, אל תוותרו אל אף גרם ממנו. צננו היטב ויש לכם מעדן אמיתי!

בתאבון!


אפיה נעימה והמשך שבוע נהדר,

אורן גירון

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית 20X20 | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:


3 ביצים


250 גרם סוכר


120 גרם סולת


100 גרם קמח


100 גרם קוקוס טחון


3 גרם אבקת אפייה


50 גרם אגוזי מלך קצוצים


90 מ"ל שמן קנולה


200 גרם חלב קוקוס


 

לסירופ:
160 גרם סוכר


250 מ"ל מים


1 מקל קינמון


סרט ומיץ מקליפת לימון אחד


2 כפות מי ורדים או 2 טיפות מי זהר


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלסיוס.
  • מניחים את כל החומרים היבשים במעבד מזון וטוחנים כדקה לאבקת אחידה.
  • בקערת המיקסר מקציפים סוכר וביצים לקצף יציב (כ-5 דקות).
  • מעבירים לקערה רחבה ומקפלים לתוך הקצף את שאר החומרים היבשים, השמן וחלב הקוקוס.
  • מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-30 עד 40 דקות, עז שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • לסירופ: מרתיחים את כל המרכיבים, מכבים את הלהבה ומוסיפים מי ורדים.
  • בעוד העוגה חמאה יוצקים את הסירופ החם מעליה, מצננים ומגישים.

 

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה

 

מחפשים עוד מתכוני סולת? נסו את אלה:

עוגת סולת ותפוזים

עוגת סולת עם קוקוס ושקדים

סוג'י חלווה - קינוח סולת בניחוח הל

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.