לחמניות חלב קוקוס וקארי

 
לחמניות קוקוס קארי
לחמניות קוקוס קארי צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 08:12 08/07/2014
אורן גירון

הקונדיטור אורן גירון חולק איתנו מתכון יצירתי ופיקנטי שרקח כדי לשדך אותו למנה מתובלת ועתירת רוטב. התוצאה? לחמניות חלב קוקוס וקארי מעודנות וקצת פיקנטיות

 
 
 
 
 

שבוע נפלא לכולם,

היום נכין לחמניות מעולות.


מתכון יצירתי ופיקנטי שרקחתי לאחר שרציתי לשדך אותו למנה מתובלת ועתירת רוטב. 
שילבתי במרכביב הבצק חלב קוקוס, המקום חלק מהנוזלים, והכנסתי גם עיקצוץ של חריפות וטעם ע"י שימוש במשחץ קארי תאילנדית (שאני מאוד מחבב ) ושום. הטעם מתקבל מעודן, פיקנטי במידה (ממש לא חריף!) וטעים מאוד.
מאחר ומדובר בבצק שמרים, נקפיד על כללי עבודה מקובלים מראש:


1. שימוש בקמח לחם קשה- המכיל אחוז גבוה של גלוטנין החיוני למרקם הבצק.
2. לישה ממושכת על מנת לפתח את רשת הגלוטן.
3. מרקם בצק לח, רך, ומעט דביק.
4. התפחה לרמה של 80%, לא ממש פי 2.
5. אפייה בחום בינוני גבוה לזמן של 12-15 דקות.

אם תרצו לחמניות רכות וצמריריות, מיד עם צאתם מהתנור, כסו אותן במגבת מטבח ישבה עד לצינון מלא.


קיץ נעים וקריר שיהיה.

אפיה מתוקה,

אורן גירון

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 3 וחצי שעות | 40 לחמניות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

700 גרם קמח לחם


300 גרם קמח מלא


30 גרם שמרים יבשים


50 גרם סוכר חום


20 גרם מלח


100 גרם חמאה, מומסת


שן שום גדולה, כתושה


400 מ"ל חלב קוקוס


כף גדושה משחת קארי אדום או צהוב


200 מ"ל כוס מים


ביצה טרופה לזיגוג


 

 

אופן הכנה:

 

  • מניחים את החומרים היבשים בקערת המיקסר ולשים בעזרת וו לישה.
  • מוסיפים באיטיות את הנוזלים והחמאה המומסת וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד, חלב ומבריק, כ- 10 דקות.
  • מניחים בקערה רחבה משומנת, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומתפיחים להכפלת נפח.
  • שוקלים את הבצק למנות במשקל 50 גרם, מעצבים לחמניות, מניחים על מגשי אפיה, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומתפיחים שוב, קצת פחות מנפח כפול.
  • מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות, 18 דקות.
  • מכסים במגבת ומצננים.

 

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה

 

מחפשים עוד מתכוני לחם מאפים? נסו את אלה:

לחם זעתר נתלש במילוי תרד וגבינה

לחם חמוציות ושקדים

בייגלה ירושלמי במילוי כרישה וריקוטה

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.