השילוב הקדוש • עוגת שוקולד-בננה

 
עוגת שוקולד בננה
עוגת שוקולד בננה צילום: אפרת ליכטנשטט
 
עודכן 07:33 02/09/2014
אפרת ליכטנשטט

אפרת ליכטנשטט משלבת שתי אהבות לקינוח אחד מתוק: שוקולד ובננה בעוגה בחושה ורכה שגם טבעונים יכולים לאכול

 
 
 
 
 

הרבה זמן חיפשתי מתכון לעוגת בננה שוקולד, או שוקולד בננה, תלוי מאיזה צד אתם (אני מהצד של הכלה).

שתי עוגות כל כך נפלאות הרי הן חייבות להשתלב! כל מיני נסיונות שלי לא הביאו להצלחה מסחררת, ולכן כשסמיטן פירסמה את המתכון הזה כמעט נפלתי מהכיסא, אצתי רצתי למטבח וכמובן שלא התאכזבתי.


עוגה מושלמת. הנה שוב: מושלמת. שוקולדית מאוד, עסיסית כמו בראוני ולא מתוקה מידי. לא אכביר במילים: אם אתם מחובבי עוגות הבננה ואם אתם אוהבים שוקולד (שזה כולכם בעצם חוץ משלושה אנשים מוזרים) אז העוגה הזאת היא פשוט הברקה. הטבעונים שעוקבים אחרי הבלוג תמיד גורמים לי לרצות לטבען דברים וכאן זה ממש מתבקש והעוגה יוצאת לא פחות (ואולי אפילו יותר!) טעימה. אז עכשיו כשכולם מרוצים, אפשר לחמם את התנור?

 

 

סוג מתכון: פרווה או טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 50 דקות | תבנית אינגליש קייק | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:


3 בננות בינוניות בשלות* (בערך כוס ורבע/280 גרם)


? כוס שמן רגיל


½ כוס דחוסה של סוכר חום כהה (אם אתם אוהבים מתוק הוסיפו עוד 2 כפות סוכר)


1 ביצה (או 100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק)


½ כוס קקאו איכותי (לא שוקולית)


1 כוס קמח (אפשר חצי חצי עם קמח כוסמין מלא)


1 כפית אבקת סודה לשתייה


½ כפית קינמון


¼ כפית מלח


100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן (או שוקולד חלב, או שוקולד צ׳יפס)


 

*אתם יודעים שזה ממש נוח להקפיא בננות. אם יש לכם בננות בשלות ואין להן דרישה- תקלפו אותן ושימו בשקית אטומה. תדחפו עמוק למקפיא וכך תמיד תוכלו להכין עוגת בננה בספונטניות

 

 

 
צילום : אפרת ליכטנשטט
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות טורבו.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס"מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפייה.
  • מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה.
  • מוסיפים את הסוכר והשמן ועם מטרפה- טורפים היטב.
  • מוסיפים את הביצה/ רסק תפוחים וטורפים שוב.
  • מניחים נפה או מסננת על הקערה ומנפים פנימה את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה, קינמון ומלח.
  • מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה.
  • מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה אבל לא לערבב יותר מידי.
  • מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות על טורבו וקצת יותר אם אין לכם טורבו.
  • העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש- אך שימו לב- אם דקרתם חתיכת שוקולד, תחפשו עוד מקום לדקור (:

 

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים עוד שילובים של שוקולד בננה? נסו את אלה:

מאפינס חצי-חצי שוקולד בננה

גלידת שוקולד-בננה ביתית

סופגניות במילוי שוקולד-בננה

 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.