צפו: איך מכינים פאי רועים טבעוני ב-5 שכבות

 
עודכן 09:37 24/06/2014
ציונה מלמן, צילום ועריכה: מיכאל שטיין

לכבוד הכנס הקולינרי "אוכלים בריא 6", ציונה מלמן - שפית ומרצה לבישול ואורח חיים בריאים - חולקת איתנו מתכון מיוחד לפאי רועים טבעוני בחמש שכבות

 
 
 
 
 

גדלתי בזימבבואה. כילדה בישלו אצלנו בבית תערובת של המטבח היהודי והמטבח הבריטי. זכור לי שאהבתי מאד את פאי הרועים, מאפה שהוכן מבשר קצוץ ופירה. לפני שנה החלטתי שאני רוצה לנסות ולשחזר את אותו הפאי, אולם כעת, בגרסה טבעונית ובריאה. אני מגישה לכם את המתכון שפיתחתי ומקווה שתיהנו ממנו לפחות כמו שאורחיי נהנים.

 

 
 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעה וחצי | 6-8 מנות | תבנית 27X27 | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לשכבת החצילים:

 

2 חצילים בינוניים, מקולפים וחתוכים בעובי ס"מ 1


2 כפיות מלח


2 כפיות אורגנו מיובש


 

לשכבת העדשים:

 

2 כוסות עדשים ירוקים


3 עלי דפנה


1 כפית טימין מיובש


1 כפית גדושה פפריקה, טחונה


1 כפית גדושה זרעי כוסברה, טחונים


קמצוץ פלפל שאטה


1 ו-1/2 כפית מלח


 

לשכבת העגבניות:

 

8 עגבניות בשלות, חתוכות לעיגולים בעובי של ½ סנטימטר


 

לשכבת המנגולד:


2 חבילות עלי מנגולד


2 בצלים בינוניים, חתוכים לפרוסות דקות


גרידה מלימון בינוני


1 כף מיץ לימון


1 כפית מלח


1 כפית שמן קוקוס


 

לשכבת הפירה:

 

6 - 8 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים גס


1 שורשי סלרי גדול, מקולף וחתוך גס


3 שיני שום


2-3 כפות שמן זית


1 כפית מלח


 
אל תפחדו מרשימת המצרכים, זה יותר פשוט ממה שאתם חושבים. פאי רועים טבעוני
אל תפחדו מרשימת המצרכים, זה יותר פשוט ממה שאתם חושבים. פאי רועים טבעוני צילום : מיכאל שטיין
 

אופן הכנת החצילים:

  • מערבבים בקערה גדולה את החצילים החתוכים עם המלח והאורגנו.
  • מאדים את החצילים בסיר גדול בין 7-8 דקות.
  • ניתן לאפות גם בתנור (180 מעלות כ-20 דקות) אך פחות מומלץ במתכון זה.
הכנת העדשים:
  • שוטפים היטב את העדשים במסננת.
  • מוסיפים לסיר גדול את העדשים, עלי הדפנה, הטימין, הפפריקה, זרעי הכוסברה, פלפל השאטה ו-6 כוסות מים.
  • מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  • לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15-20 דקות עד שהעדשים רכים, אך לא מתפרקים.
  • מוציאים את העדשים מהסיר, מסננים את עודפי הנוזלים, מוסיפים את המלח וטועמים.
  • מתקנים תיבול (במידה ויש צורך בעוד זרעי כוסברה או פפריקה), מערבבים היטב ושומרים בצד.
הכנת המנגולד:
  • שוטפים את עלי המנגולד ומפרידים לקערות שונות את החלק הירוק של העלה ואת הגזע הלבן.
  • חותכים את הגזע הלבן לחתיכות קטנות ואת החלק הירוק של העלה חותכים גס.
  • משמנים סיר או מחבת בעלת תחתית עבה עם שמן קוקוס.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית במשך 4-5 דקות תוך כדי הוספת כמויות קטנות של מים, בהתאם לצורך.
  • מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים 1-2 דקות נוספות.
  • מוסיפים את החלק הלבן של המנגולד, המלח, מיץ הלימון והגרידה ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  • מוסיפים את החלק הירוק והקצוץ של המנגודל ומבשלים כ-2-3 דקות נוספות.
  • טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

הכנת הפירה:

  • מכניסים לסיר גדול את תפוחי האדמה, שורש הסלרי והשום, מכסים במים ומבשלים עד התרככות.
  • כשהירקות רכים, שופכים כמחצית מהמים לתוך קערה נפרדת.
  • מועכים את התערובת לפירה ומוסיפים את מי הבישול במידת הצורך. הפירה צריך להיות חלק.
  • מוסיפים את שמן הזית, טועמים ומתקנים תיבול.
אופן הרכבת הפאי:
  • משטחים את החצילים בתחתית התבנית.
  • מעל החצילים מפזרים את העדשים בשכבה אחידה.
  • מסדרים את פרוסות העגבנייה מעל העדשים.
  • מסננים היטב את כל הנוזלים של המנגולד, ומשטחים אותו באופן שווה על העגבניות.
  • מוסיפים בעדינות את הפירה ומכסים את כל שכבת הפאי באופן אחיד.
  • מקשטים עם פרוסות עגבנייה חתוכות דק.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 30-40 דקות עד שהפאי חם ומבעבע ושכבת הפירה מוזהבת קלות.
  • מגישים ליד סלט קטן.

# אם נותרו לכם שאריות מהחומרים, ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים, ולחמם אותן מחדש בתנור.
# ניתן גם להקפיא את הפאי.

 

 

ציונה מלמן היא שפית ומרצה לבישול ואורח חיים בריאים. ציונה תנחה סדנת בישול גורמה טבעוני ובריא בקלי קלות בכנס אוכלים בריא 6, 10-11 ביולי בתיאטרון גבעתיים. צילומי המתכון נערכו במתחם הסדנאות, השף האורגני.

 
עוד כתבות במדור צמחונות וטבעונות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.