סלק ממולא בפריקי

 
כולם יכולו להנות ממנו, גם אלו שלא טבעונים. סלק ממולא בפריקי
כולם יכולו להנות ממנו, גם אלו שלא טבעונים. סלק ממולא בפריקי צילום: נוף עתאמנה אסמעיל
 
עודכן 07:23 25/06/2014
נוף עתאמנה אסמעיל

לכבוד הפסטיבל הקולינרי "בישולים בתחנה", זוכת מאסטר-שף נוף עתאמנה חולקת איתנו מתכון בריא (וגם טבעוני) לסלק אפוי ממולא בחיטת פריקי

 
 
 
 
 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 3 מנות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

6 סלקים בינוניים


כוס פריקי מאיכות טובה (עם ריח מעושן)


בצל


חופן פטרוזיליה, קצוצה


מלח ופלפל


1 כף רכז רימונים + 1/2 כוס


1 כפית סילאן + 1/4 כוס


6 כפות שמן זית


 

אופן הכנה:

  • חותכים את הכיפה של הסלקים, שומרים אותם בצד.
  • שמים כוס פריקי בסיר עם מעט שמן ומטגנים אותה כדקה, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
  • אחרי כ-10 דקות המים נספגים בפריקי, מורידים מהאש ומקררים מעט.
  • מעבירים את הפריקי לקערה ומוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, המלח, רכז הרימונים, הפלפל השחור ו- 3 כפות שמן הזית.
  • מערבבים את המלית וממלאים את הסלק כמעט עד הסוף (משאירים חצי ס"מ מהקצה).
  • מכסים את הסלקים במכסה ומסדרים בסיר.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • לוקחים את ליבת הסלק שרוקנו יחד עם עוד 3 סלקים גדולים וסוחטים במסחטת מיצים.
  • למיץ שמתקבל מוסיפים 1/2 כוס רכז רימונים, 1/4 כוס סילאן, כפית מחוקה מלח, פלפל שחור וכוס מים.
  • מוסיפים לתבנית בה הונחו הסלקים 3 כפות שמן זית ומוסיפים את הרוטב.
  • מכניסים לתנור מכוסה בנייר אלומיניום למשך שעה וחצי, כשכל חצי שעה מזיזים בזהירות את נייר האלומיניום, פותחים את המכסה של הסלק ומרטיבים את הפריקי בעזרת הרוטב.
  • אם חסר רוטב אחרי שעה מוסיפים חלק מהרוטב שנשאר בצד, בעיקרון אין צורך להשתמש בכל הליטר רוטב שהוכן.
 

אירוע "בישולים בתחנה" של אסם בשיתוף עיריית תל-אביב יתקיים בין התאריכים ה- 24-26 ליוני במתחם התחנה בתל-אביב עם סדנאות בישול, ירידי אוכל ועוד.

 
עוד כתבות במדור צמחונות וטבעונות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.