בלינצ'סים ממולאים בריקוטה מתוקה ושזיפים

 
מתוק וממכר. בלינצ'ס במילוי ריקוטה ושזיפים
מתוק וממכר. בלינצ'ס במילוי ריקוטה ושזיפים צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 20:30 18/05/2015
שי טנא

שי טנא, שף ביסטרו "הכובשים", חולק איתנו מתכון מתוק שיכול לגנוב את ההצגה בארוחות חגיגיות: בלינצ'ס מתקתק במילוי ריקוטה עדינה ושזיפים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 15 יחידות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבצק:

 

2 כוסות קמח


4 ביצים


2 ו-1/2 כוסות חלב


50 גרם חמאה, מומסת


1/2 כפית סוכר


קורט מלח


 

מצרכים למילוי:
250 גרם ריקוטה


8 שזיפים מיובשים, קצוצים


1 ו-1/2 כף דבש


 

אופן הכנה:

  • מערבבים את הקמח, הביצים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח לתערובת אחידה.
  • בקערה נפרדת מערבבים היטב את הריקוטה, השזיפים והדבש.
  • מחממים מחבת שטוחה (ומתאימה לגודל הבלינצ'ס הרצוי), מזלפים מעט שמן ומנגבים עם נייר סופג את המחבת.
  • בעזרת מצקת, לוקחים כמות קטנה יחסית של בלילת הבצק ושופכים במרכז המחבת החמה.
  • בעזרת ידית המחבת, מזיזים אותה מצד-לצד כדי לשטח את הבצק עד קבלת שכבה דקה ואחידה.
  • מטגנים את הבצק כ-40 שניות עד דקה.
  • כשהשכבה התחתונה מזהיבה הופכים בעזרת מרית לצד השני, ממתינים להזהבה ומורידים לצלחת.
  • על הבלינצ'ס המוכן מניחים כף של המלית במרחק של 3 ס"מ מהקצה ומגלגלים.
  • להגשה: חוצים במרכז כל בלינצ'ס באלכסון ומניחים יפה את 2 החצאים על צלחת.
  • מפזרים מעט אבקת סוכר. אפשר גם להגיש עם שזיף טרי ליד או כל פרי עונתי אחר.

 

 
 
עוד כתבות במדור לקראת שישי עם שי טנא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.