מהנאגטס לטבעות הבצל: 3 מתכונים אמריקאיים

 
עודכן 09:38 01/07/2014
משה בן נעים, אורבנו וייחו

מתכוננים לחגיגות ה-4 ביולי, יום העצמאות של ארצות הברית, עם שלושה מתכונים מהאומה שהמציאה מחדש את אמנות הטיגון: נאגטס עוף פריכים, טבעות בצל מושחתות והאש בראון - הגרסה האמריקאית ללביבת תפוחי אדמה

 
 
 
 
 

מתכון לנאגטס: נגיסי עוף פריכים

כדאי להגיש עם סלט כרוב וירקות שאוהבים
כדאי להגיש עם סלט כרוב וירקות שאוהבים צילום : אסף אמברם
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 3-4 מנות | רמת קושי: קל 

 

מצרכים:

1 ביצה גדולה


450 גרם חזה עוף, טחון או קצוץ דק


½1 כוסות של פירורי לחם (עדיף מסוג פאנקו)


¼ כפית פפריקה


1 כפית אבקת שום


מלח ופלפל לפי הטעם


שמן לטיגון עמוק


 
 

אופן הכנה:

  • טורפים את הביצה ומערבבים עם העוף הטחון. מתבלים במעט מלח ופלפל.
  • בקערה רדודה אחרת, משלבים את פירורי הלחם עם פפריקה, אבקת שום, ומלח ופלפל, לפי הטעם.
  • מחממים מחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים את השמן ונותנים לו להתחמם.
  • יוצרים מעין קציצות בגודל ביס מתערובת העוף והביצים. טובלים בתערובת הפנקו לציפוי מכל הכיוונים.
  • מניחים את חתיכות העוף בזהירות בשמן החם (בנגלות, חשוב לא לצופף יותר מדי את המחבת) וומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהם הופכים זהובים, פריכים ומבושלים מבפנים.
  • מוציאים לנייר סופג ומגישים עם סלט כרוב, ירקות שאוהבים ורטבים שאוהבים לטבילה - כמו קטשופ או רוטב ברביקיו.
  • טיפ: אפשרות נוספת היא להכין מעין שניצלונים: לחתוך את העוף לחתיכות בגודל ביס, לצפות בביצה טרופה ואז בתערובת הפנקו, ולהמשיך לטגן כפי שמוסבר במתכון.
 

מתכון לטבעות בצל מנצחות

מתכון מעולה גם למשחקי המונדיאל. מתכון באדיבות יענקלה שיין
מתכון מעולה גם למשחקי המונדיאל. מתכון באדיבות יענקלה שיין צילום : אסף אמברם
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 3-4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

2 בצלים גדולים, קלופים


שמן, לטיגון עמוק


½ כוס קורנפלור או קמח לבן


קורט מלח


 

לבלילה:

50 גרם קורנפלור או קמח אורז


50 גרם קמח לבן


¼ כפית דבש


¼ כפית אבקת אפיה


½ בקבוק (165 מ"ל) בירה בהירה


 

אופן הכנה:

  • מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • פורסים את הבצלים לטבעות ברוחב 2 ס"מ. שוטפים היטב במים (להוריד להם מעט את החריפות ומסננים היטב להיפטר מנוזלים מיותרים.
  • שמים את כל המצרכים לבלילה בקערה וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  • מקמחים את טבעות הבצל בקונפלור או קמח לבן, טובלים בבלילה עד לכיסוי ומניחים בשמן עמוק הלוהט. מטגנים 2-4 טבעות בכל פעם, בערך 2-3 דקות או עד להזהבה.
  • מוציאים מהשמן הלוהט ומניחים על נייר סופג לספיגת השמן, וממשיכים באותו אופן עם שאר הבצל.
  • ממליחים ומגישים.
 

מתכון להאש בראונס: לביבות תפוחי אדמה

חלק בלתי נפרד מארוחת הבוקר (של האמריקאים)
חלק בלתי נפרד מארוחת הבוקר (של האמריקאים) צילום : אסף אמברם
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 2-3 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

2 תפוחי אדמה אדומים


מלח ופלפל שחור


קורט פלפל קאיין או פפריקה חריפה


קורט פפריקה מתוקה


3 כפות חמאה מומסת


 

אופן הכנה:

  • מגררים את תפוחי האדמה על הצד הגס של הפומפיה ומניחים בקערה מלאה במים קרים.
  • מערבבים עד שהמים מאבדים את המראה הצלול שלהם, ואז מנקזים ושוב שופכים מים קרים וטריים על תפוחי האדמה. מערבבים שוב, מסננים היטב ומנגבים אותם בעדינות עם מגבות נייר על מנת לסחוט כל לחות עודפת.
  • מחממים את החמאה במחבת טפלון גדולה על אש בינונית.
  • מניחים כף מתערובת תפוחי האדמה לתוך החמאה החמה. משטחים ומתבלים במלח, פלפל שחור, פלפל קאיין ופפריקה. באותו אופן יוצרים עוד 2 לביבות.
  • מטגנים את תפוחי האדמה עד שקרום בגוון חום נוצר בתחתית (בערך כ 2-4 דקות) וממשיכים לבשל עד שתפוחי אדמה משחימים מכל צד (בערך  כ -5 דקות נוספות). חוזרים על הפעולות עם שאר תפוחי האדמה. אם צריך מוסיפים עוד מעט חמאה למחבת.
  • מגישים מיד ביחד עם ביצי עין, גווקמולה או שמנת חמוצה.

 

המלצת יין לצד המנות:

ויונייה גליל עליון, הסדרה האזורית - יין לבן יבש אשר הופק מענבי ויונייה מהגליל העליון (אזור מירון). לקבלת מורכבות נוספת תסס שליש מהיין בחביות עץ אלון צרפתי, מחציתן חדשות. היין משלב ניחוחות רעננים של אפרסק, משמש ופריחת הדרים עם חמיצות מבורכת שתאזן היטב את המנות המטוגנות העשירות.

 

המתכונים באדיבות השף משה בן נעים ממסעדת אורבנו וייחו, מסעדה אמריקאית בשוק הפשפשים יפו

לעוד מתכונים בעולם היין:

סלט אבוקדו וחזה עוף על הגריל

קבב אסלי על מקל קינמון

סטייק פרגית בחרדל ורוזמרין

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.