עוגת שוקולד לב

 
רומנטי, מתוק וטעים. עוגת שוקולד בצורת לב
רומנטי, מתוק וטעים. עוגת שוקולד בצורת לב צילום: נעה עינת
 
עודכן 06:21 26/07/2015
נעה עינת

נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-19, מקדישה להורים התומכים שלה מתכון רומנטי וטעים: עוגת שוקולד בצורת לב שמתחסלת בצ'יק

 
 
 
 
 

אחרי ההפתעה הגדולה שהתפרסמה בעוגות של נעה, אני רוצה לשתף אתכם בעוד מתכון מדהים, הפעם מתכון של אמא. עוגת השוקולד הזאת היא העוגה הקבועה שלנו בבית, אפשר להכין אותה בכל תבנית: איינגליש קייק, עגולה, לב, ריבוע, מאפינס ובקיצור כל מה שמתחשק לכם.


היא רכה, שוקולדית ונימוחה, עוגה שכולם תמיד מבקשים ממני את המתכון שלה. מבטיחה שכשתכינו אותה לא תוכלו להפסיק להכין עוד, ולא תפסיקו לאכול כמובן. הפעם החלטתי להקדיש את העוגה לשני אנשים החשובים ביותר בחיי, ההורים שלי, שחוגגים יום נישואין ובנוסף יום הולדת לאמא הכי מדהימה בעולם!


אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולהודות לכם על התמיכה שלכם בי, על האמונה בהגשמת החלום ועל כך שאתם תמיד מאחורי תומכים, אוהבים ואוכלים את כל מה שאני מכינה כמובן. אוהבת אתכם הרבה מהגשמת החלום שלי בזכותכם ♥

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | תבנית לבחירתכם | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

250 גרם שוקולד מריר


3 כפות קקאו


3/4 כוס סוכר


1 כוס מים


250 גרם חמאה


4 ביצים


1/2 כוס סוכר (להקצפת החלבונים)


1 ו-3/4 כוסות קמח


1 שקית אבקת אפייה


 

לקישוט:
סוכריות גומי בצורת לב


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • ממיסים במיקרו או בבן מארי את השוקולד, הקקאו, הסוכר והמים עד המסה מלאה.
  • מוסיפים את החמאה, מחזירי לעוד חצי דקה במיקרו ומערבבים עד המסה מלאה.
  • מתוך תערובת השוקולד מוציאים כמות של כוס - לא לדאוג, זה ישמש אותנו לציפוי העוגה.
  • מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר עד קבלת קצף רך, אך יציב.
  • לתערובת השוקולד שנשארה מוסיפים את החלמונים, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.
  • מעבירים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד ומקפלים עד שמתקבלת מסה חלקה והומוגנית.
  • מכינים תבנית לב (או בכל צורה אחרת) ומשמנים היטב בעזרת חמאה. אני אוהבת לשים נייר אפייה בתחתית ובדפנות וכך זה מקל עלי בהוצאת העוגה מהתבנית.
  • שופכים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.
  • מצננים את העוגה לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • משחררים את העוגה מהתבנית ומניחים אותה על רשת.
  • שופכים את הכוס של תערובת השוקולד שהנחנו בצד על העוגה.
  • מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בלבבות.
  • והשלב הכי חשוב: מעניקים למישהו שאוהבים.
 

מתכונים נפלאים נוספים בבלוג העוגות של נעה
הצטרפו לעמוד הפייסבוק העוגות של נעה

 

מחפשים עוד מתכוני לעוגות שוקולד? נסו את אלה:

עוגת פאדג' שוקולד מושחתת

עוגת שוקולד בחושה להביא לגן

עוגת שוקודל ודובדבנים (פרווה)

 
עוד כתבות במדור פותחים את השבוע עם העוגות של נעה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.