עוגת אננס הפוכה וטבעונית

 
עודכן 11:21 15/08/2014
ציונה מלמן, צילום ועריכה: מיכאל שטיין

לכבוד הכנס הקולינרי "אוכלים בריא 6", ציונה מלמן - שפית ומרצה לבישול ואורח חיים בריאים - חולקת איתנו מתכון מיוחד לעוגת אננס טבעונית ומתקתקה

 
 
 
 
 
 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית עגולה 26 או 28 | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

1/2 כוס קמח כוסמת


1/2 כוס קמח אורז מלא


1 ו-1/2 כפיות אבקת סודה לשתייה


2-3 תפוחים מוזהבים בגודל בינוני


2-3 אגסים בשלים (במידה ואין ניתן להשתמש בשני תפוחים)


2 כפות חמוציות מושרות ברכז תפוחים


קמצוץ מלח


1/4 כפית פלפל אנגלי


1 כפית תמצית וניל טבעית


1/2 כפית קינמון


1/2 כוס מים


8-10 תמרים מזן מג'הול


2 כפות שמן קוקוס + מעט שמן קוקוס לשימון התבנית


1/2 כוס חלב קוקוס (מומלץ בקופסת קרטון מתוצרת AROY-D)


12 אננסים מיובשים ללא סוכר


 

אופן הכנה:

  • ערב קודם או 6 שעות לפני הכנת העוגה יש להשרות את האננסים המיובשים בכוס מים רותחים.
  • מוציאים את האננסים שהושרו, ושומרים את המים.
  • משמנים תבנית עגולה במעט שמן קוקוס.
  • מסדרים בתחתית התבנית את האננסים המיובשים בצורת פרח ובמרכז כל אננס מניחים מספר חמוציות.
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים והסודה לשתייה.
  • להכנת הבלילה יש להכניס למעבד מזון או לבלנדר את כל שאר החומרים והתבלינים ולטחון עד לקבלת מרקם חלק (להשאיר חצי מכמות מי האננס לציפוי העוגה).
  • מוסיפים לתערובת הקמחים את הבלילה הרטובה ומערבבים.
  • יוצקים את התערובת על גבי האננסים בתבנית.
  • אופים בתנור ב-180 מעלות למשך 45 דקות.
  • מוציאים מהתנור כאשר העוגה שחומה מעט.
  • מצננים במשך עשר דקות.
  • הופכים על גבי צלחת הגשה.
  • שופכים על העוגה החמה את מי האננס הנותרים.
 

ציונה מלמן היא שפית ומרצה לבישול ואורח חיים בריאים. ציונה תנחה סדנת בישול גורמה טבעוני ובריא בקלי קלות בכנס אוכלים בריא 6, 10-11 ביולי בתיאטרון גבעתיים. צילומי המתכון נערכו במתחם הסדנאות, השף האורגני.

 
עוד כתבות במדור בריאות ודיאטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.