שוק טלה עם שזיפים ואגוזים

 
חגיגי ומתאים מאוד לשולחן שישי. שוק טלה בשזיפים ויין אדום
חגיגי ומתאים מאוד לשולחן שישי. שוק טלה בשזיפים ויין אדום צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 09:57 01/07/2014
שי טנא

שי טנא, שף ביסטרו "הכובשים", חולק איתנו מתכון חגיגי לשוק טלה בבישול ארוך בתוספת שזיפים ואגוזי מקדמיה. מנה נפלאה לארוחת שישי

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 3 שעות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

שוק שלם של טלה


1/2 קילו שזיפים מיובשים ללא גרעין


2 כוסות יין אדום


200 גרם אגוזי מקדמיה


1 כף עלי תימין


3 כפות סוכר חום


1/2 כפית אבקת קינמון 1/2 מקל קינמון


4-5 בצלים


6 גזרים בינוניים, קלופים


מלח ופלפל


2 כוסות מים


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-250 מעלות.
  • קולפים את הבצלים וחותכים אותם לפרוסות.
  • מסדרים בתבנית גדולה את כל המרכיבים (מלבד האגוזים) ועוטפים בנייר כסף.
  • מכניסים לתנור ואופים רבע שעה.
  • מנמיכים את החום ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה וחצי-שעתיים (אחרי שעה בודקים, כל חצי שעה, האם הבשר התרכך).
  • מוסיפים את האגוזים ואופים עוד כ-20 דקות.
  • אופן ההגשה: פורסים את השוק לפרוסות ומניחים הכל על מגש גדול.

 

 

שי טנא הוא השף בביסטרו הכובשים בתל-אביב

 

מחפשים עוד מתכונים עם בשר טלה? נסו את אלה:

אוסובקו טלה בתוספת פירה

ספירביס טלה עסיסיים

מעורב ירושלמי עם שוק טלה ופטריות יער

 
עוד כתבות במדור לקראת שישי עם שי טנא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.