עוגת גבינה אפויה עם תפוחים מקורמלים

 
מרשימה וממכרת. עוגת גבינה ומסקרפונה
מרשימה וממכרת. עוגת גבינה ומסקרפונה צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 11:25 01/07/2014
שי טנא

שי טנא, שף ביסטרו "הכובשים", חולק איתנו מתכון שיכול להמתיק לא רק את הסופשבוע, אלא גם כל יום במהלך השבוע: עוגת גבינה מסקרפונה אפויה על בצק פריך עם תפוחים מקורמלים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | תבנית עגולה 26 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים למילוי:

 

1/2 קילו מסקרפונה


700 גרם גבינת שמנת


1 כוס סוכר


5 ביצים


1 מקל וניל או כפית תמצית וניל


כף מיץ לימון


 

לבצק:
כוס קמח (250 גרם)


100 גרם חמאה


1/4 כוס סוכר


2 חלמונים


 

לתפוחים:
2 תפוחים שלמים, פרוסים לפרוסות דקות של עד 1/2 ס"מ


2 כפות סוכר


 

אופן הכנת המילוי:

  • מערבבים היטב את גבינת המסקרפונה וביצה אחת עד קבלת מרקם אחיד.
  • בקערה נפרדת מערבבים את כל מצרכי המילוי. את 4 הביצים הנותרות מוסיפים לאט לבלילה וממשיכים לערבב תוך כדי.
  • לאחר שמסת המילוי מוכנה מוסיפים את תערובת המסקרפונה ו"מקפלים" באיטיות את שתי הבלילות.

הכנת הבצק:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים את כל מצרכי הבצק יחד. שימו לב: חשוב שהחמאה תהיה בטמפרטורת החדר או מומסת מראש.
  • מסדרים את הבצק על תבנית האפייה בשכבה אחת ולאחר מכן אוטמים היטב את התבנית מבחוץ עם נייר כסף.
  • מכניסים לתנור ל-10 דקות, מוציאים ומצננים מעט.
  • מורידים את טמפרטורת התנור ל-140 מעלות ושופכים את המילוי על הבצק.
  • ממלאים תבנית אפייה (או תבנית תנור) במים רותחים ומכניסים לתחתית התנור (זאת על מנת ליצור לחות בתוך התנור בזמן האפייה).
  • מכניסים את תבנית העוגה לתנור (מעל התבנית עם המים).
  • אופים במשך שעה ו-20 דקות.

הכנת התפוחים:

  • מסדרים את פרוסות התפוחים על מגש אפיה.
  • שופכים עליהם באופן שווה את כמות הסוכר ומכניסים לתנור למדף הגבוה ביותר.
  • אופים בחום של 250 מעלות במשך 2-3 דקות. (אופציה נוספת היא לכרוך עם ברנר למי שיש).
  • שימו לב שהתפוחים לא נשרפים יתר על המידה!

אופן ההגשה:

  • מסדרים פרוסת עוגה בצלחת ולידה 2-3 פרוסות תפוח מסודרות בצורה יפה.

 

 
 
עוד כתבות במדור לקראת שישי עם שי טנא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.