רומנייה • תבשיל חצילים ועדשים טבעוני

 
שילוב טעמים מאוזן ובריא. רומנייה
שילוב טעמים מאוזן ובריא. רומנייה צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 06:22 26/07/2015
שף חסן עלי

המטבח הטבעוני הגיע גם לתפריט של מסעדת "רג'ינה", ושף חסן עלי חולק איתנו מתכון נפלא עם שילוב טעמים מאוזן ובריא: תבשיל חצילים ועדשים עם טחינה גולמית ורכז רימונים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה | 8 מנות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

1 קילו עדשים ירוקים


1 קילו חצילים


1 כוס טחינה גולמית


1 ו-1/2 כוסות רכז רימונים


3 כפות כמון


100 גרם שום


2 כפות שמן זית


מלח


פלפל


 

אופן הכנה:

 

  • מקלפים את החצילים וחותכים לקוביות קטנות.
  • מחממים בסיר שמן זית ומכניסים לסיר את העדשים ואת החצילים.
  • ממלחים ומפלפלים קלות, מוסיפים 4 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש מבשלים עד שהעדשים כמעט נמסים וקוביות החציל הופכות רכות.
  • בעזרת מג'ימיקס או בלנד-מוט, טוחנים את השום והכמון עד קבלת מחית אחידה.
  • מוסיפים את המחית לסיר ומבשלים עוד כ-5 דקות.
  • מוסיפים את הטחינה ואת הרכז רימונים ומבשלים עוד 5 דקות נוספות.
  • טועמים, מתקנים תיבול במקרה הצורך ומכבים את האש.

 

 

המתכון באדיבות מסעדת "רג'ינה", פרופסור יחזקאל קויפמן 2, תל-אביב

 

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים? נסו את אלה:

קארי חצילים, אפונה וטופו

פאי רועים טבעוני ב-5 שכבות

עוגת אננס הפוכה וטבעונית

 
עוד כתבות במדור צמחונות וטבעונות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.