תבשיל במיה צהובה

 
תבשיל במיה צהובה
תבשיל במיה צהובה צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 12:31 03/07/2014
שף חסן עלי

המטבח הטבעוני הגיע גם לתפריט של מסעדת "רג'ינה", ושף חסן עלי חולק איתנו מתכון עם המנצחת של העונה: הבמיה. רעיון נפלא לתבשיל בריא ומרענן

 
 
 
 
 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

1 בצל בינוני


2 גבעולי סלרי


1 גזר גדול


300 גרם עדשים כתומות


200 גרם במיה


מלח


פלפל


כמון


 

אופן הכנה:

  • חותכים את הבצל, הסלרי והגזר לחתיכות גסות.
  • מכניסים לסיר עם מעט שמן זית ומטגנים קלות.
  • מוסיפים את העדשים ו-700 מ"ל מים.
  • מבשלים עד שהעדשים נהיים רכים.
  • מטגנים את הבמיה עם מעט שמן זית במחבת.
  • מסננים מהשמן ומוסיפים לסיר העדשים והירקות.
  • מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.
  • מתבלים עם המלח, הפלפל והכמון, טועמים ומסירים מהאש .

 

 

המתכון באדיבות מסעדת "רג'ינה", פרופסור יחזקאל קויפמן 2, תל-אביב

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים? נסו את אלה:
קארי חצילים, אפונה וטופו
פאי רועים טבעוני ב-5 שכבות
עוגת אננס הפוכה וטבעונית

 
עוד כתבות במדור צמחונות וטבעונות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.