צפו: איך להכין פירה ב-5 דקות עבודה

 
עודכן 07:31 02/09/2014
עז תלם

עז תלם מסביר איך להכין פירה מעולה שנמס בפה מ-4 מצרכים בלבד (כולל מלח ומים). הסוד: לבחור בתפוחי האדמה המתאימים ולשמור את הקליפות

 
 
 
 
 

 

פירה, אולי אחת התוספות האהובות והטובות ביותר שיש, כזו שיכולה בשלווה להיות מצע לשניצל, קציצות או חזה עוף, אבל גם כזו שיכולה בקלות להפוך למנה העיקרית כשמוסיפים אליה תוספות וטעמים שאוהבים.

 

רוב מתכוני הפירה שתפגשו יגישו לכם לקלף את התפוחי האדמה ואז למעוך אותם עם חמאה, חלב ושמנת, אבל מוצרי החלב הם לא מה שעושים פירה נהדר. למעשה, כמעט כל הטעם של תפוחי האדמה, ביחד עם החומרים המזינים שלו נמצא דווקא בקליפה, לכן חשוב לשמור עליה. כשמשתמשים בקליפה מי הבישול סופחים את טעם תפוחי האדמה והופכים את השימוש במוצרי חלב למיניהם למיותר, מה שאומר שהפירה הזה הוא פרווה לחלוטין.

 

שימו לב למעוך את תפוחי האדמה בעודם חמים, כדי שהמרקם שלהם ישאר חלק. אני השתמשתי במועך פירה פשוט - כזה שקונים ב-15 ש"ח בכל חנות כלי מטבח, אבל בהחלט אפשר להשתמש בגדג'טים יותר מיופיפים כמו מולין או מועך תפוחי אדמה לניוקי (הזה שנראה כמו כותש שום ענקי).

 

>> ההסברים המפורטים והמתכון המלא נמצאים כאן באתר The Kitchen Coach

לעוד פתרונות לבעיות במטבח של עֹז תלם:

למה לא להכין עוף ממולא
איך מכינים קציצות עסיסיות
איך לחמם שניצל 

 
עוד כתבות במדור קיצ'ן קואץ'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.