קציצות זוקיני שמיר וגבינת פטה

 
קציצות זוקיני שמיר ופטה
קציצות זוקיני שמיר ופטה צילום: אנטולי מיכאלו
 
עודכן 06:33 20/07/2014
אליאב גולדנברג, מסעדת גרקו

הכיף הגדול של המטבח היווני הוא פשטות המרכיבים ושילובם יחד. אליאב גולדנברג, שף מסעדת גרקו, חולק איתנו מתכון נפלא לקציצות זוקיני עם שמיר וגבינת פטה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 4 שעות וחצי | 15 קציצות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

2 קישואים בינוניים, חתוך לקוביות קטנות


1/2 פקעת שומר, קצוץ דק


1 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות


1-2 שיני שום, קצוץ דק


60 גרם גבינת קפלוטירי (גבינה יוונית), מגורדת


90 גרם גבינת פטה, מפוררת בעזרת הידיים


חופן קטן של שמיר, חתוך גס


5-7 גבעולי פטרוזיליה, קצוצה


מלח, פלפל


2 ביצים, גודל M


2 כפות קמח תפוחי אדמה


3 כפות קמח תופח


2 פרוסות לחם, ללא ה"קשה"


 

 

אופן הכנה: 

  • מערבבים בקערה את כל המצרכים - למעט הגבינות - עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הגבינות, מערבבים היטב ומניחים במקרר ל-4 שעות.
  • מוציאים את התערובת מהמקרר, בודקים שהיא אכן יציבה ונוחה לשימוש.
  • יוצרים מהתערובת כדורים בינוניים, קצת יותר גדולים מכדורי פינג-פונג.
  • מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים את הקציצות כ-3-4 דקות עד להשחמה.
  • כשהקציצות זהובות מוציאים מהסיר ומניחים על צלחת עם נייר סופג.
  • חוזרים על הפעולה עד סיום כל הקציצות.
  • מומלץ להגיש עם פלח לימון בצד.
 

המתכון באדיבות מסעדת גרקו, אורי צבי גרינברג 25, תל-אביב.

כנסו לעמוד הפייסבוק של המסעדה או הזמינו עד הבית בטלפון: 09-7411022

 

 
עוד כתבות במדור צמחונות וטבעונות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.