חגיגה יוונית • מתכון למוסקה חצילים וגבינות

 
יכולה להיות בשרית או צמחונית
יכולה להיות בשרית או צמחונית צילום: אנטולי מיכאלו
 
עודכן 14:57 16/06/2015
אליאב גולדנברג, מסעדת גרקו

מאפה המוסקה הוא אחד המאפים המזוהים ביותר עם האוכל היווני. קבלו אותה בגרסה צמחונית, בה טמונות שכבות של חצילים, קישואים ותפוחי אדמה עם גבינות ברוטב בשמל סמיך

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעתיים וחצי 8 מנות | תבנית 30X30| רמת קושי: קשה

 

 

מצרכים:

 

לרוטב הבשמל:

20 גרם חמאה


1 כף קמח


1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה


3/4 1 כוסות (400 מ"ל) חלב


50 גרם גבינת פטה מפוררת


25 גרם קבינת קשקבל מגוררת


קורט אגוז מוסקט טחון


מלח ופלפל שחור גרוס


1 ביצה

 

למוסאקה:

2 חצילים בגודל בינוני, פרוסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ


2-3 קישואים, פרוסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ


2-3 תפוחי אדמה בגודל בינוני


צרור עלי מנגולד, שטופים היטב, עלים בלבד (את הגבעולים שומרים להכנת מרקים)


50 גרם גבינת פטה מפוררת


50 גרם גבינת קשקבל מפוררת


1 כוס רוטב עגבניות מוכן (אפשר ביתי או קנוי באיכות טובה)


מלח ופלפל שחור גרוס


 

אופן הכנה:

 

מכינים את הירקות:

  • את תפוחי האדמה מבשלים עד ריכוך בהרבה מים ופורסים לעובי 1/2 ס"מ.
  • את עלי המנגולד חותכים גס ומטגנים בשמן זית עד ריכוך.
  • את הקישואים והחצילים מניחים בתבניות, מזלפים מעל שמן זית ואופיפם בתנור שחומם ל-180 מעלות בערך 25 דקות או עד ריכוך. לחילופין, ניתן לטגן את הירקות הפרוסים בשמן עמוק עד להזהבה.

 

מכינים את הבשמל:

  • ממיסים את החמאה בסיר.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמתקבלת מעין משחה סמיכה.
  • מוסיפים את החלב ואת השמנת ומבשלים על אש נמוכה אגב ערבוב בערך 10 דקות או עד להסמכה.
  • מתבלים במלח ופלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.
  • מורידים מהאז וכשהרוטב התקרר מעט בוחשים פנימה את הגבינות ואת הביצה.

 

מרכיבים את המוסקה:

  • מורחים עם מברשת מעט רוטב בשמל בתחתית התבנית ומסדרים שיכבה ראשונה של תפו"א .

  • יוצקים מעל התפו"א את רוטב העגבניות וגבינת פטה מגורדת.

  • מסדרים את עלי המנגולד המבושלים ויוצקים עליהם חצי מכמות הבשמל.

  • מסדרים את פרוסות הקישואים בשיכבה אחידה ומעל מפזרים גבינת הקשקבל.

  • שיכבה אחרונה מסדרים את החצילים ומעל יוצקים את שאר רוטב הבשמל. חשוב שהשיכבה האחרונה של הבשמל תהיה לפחות 2 ס"מ עובי.

  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעה עד שהבשמל מקבל צבע שחום.

 

המלצת יין לצד המנה:

כרמל ריזלינג כרם קאיומי - יין לבן חצי יבש. הופק מענבי ריזלינג שנבצרו בכרם קאיומי המצטיין שלמרגלות הר מירון בגליל העליון. התירוש תסס והתבגר במכלי נירוסטה. היין בעל גוון זהוב ירקרק, וניחוחות של פריחת הדרים, תפוח עץ ירוק וליים.

 

המתכון באדיבות מסעדת גרקו, אורי צבי גרינברג 25, תל-אביב

 

לעוד מתכונים חלביים בעולם היין:

קיש תרד וגבינות
קיש כרישה ופטריות
עוגת גבינה פירורים ברוטב תות

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.