חצי גמר קולינרי 2 • ארגנטינה נגד הולנד

 
חצי גמר קולינרי 2
חצי גמר קולינרי 2 צילום: גרפיקה נענע10
 
עודכן 15:30 09/07/2014
אוכל ורק אוכל

אחרי ההשפלה של ברזיל מול נבחרת גרמניה, המתין לנו חצי גמר מותח ביותר: אמפנדס מול צ'יפס במיונז או עוגיות אלפחורס מול פונדו גבינות מושחת. אז מי המנצח שלכם?

 
 
 
 
 

נכון, אנחנו מדור אוכל שמתעסק בעיקר במתכונים - אבל גם בספורט אנחנו מבינים לא מעט. בזמן שנישנשנו לנו ארוחת חצי גמר ראשון (וקצת נחנקנו מהתוצאה המפתיעה בחצי שעה הראשונה של המשחק), הערב אנחנו מתכוננים לחצי גמר שני: נבחרת ארגנטינה מול נבחרת הולנד. חשוב לציין שאין באמת מתכונים מפורסמים מהמטבח ההולנדי. הוא מבוסס בעיקרו על תבשילים עם תפוחי-אדמה, גבינות רבות ומושפע מהרבה מטבחים אסייתים בעולם - אבל הצלחנו למצוא מתכונים שאפשר להכין בבית בצ'יק.  

 

לכבוד המאורע המרגש הערב החלטנו לצאת בדו-קרב קולינרי נוסף, והיום בתפריט: עוגיות אלפחורס עם ריבת חלב וקוקס מהצד הארגנטינאי מול צ'יפס במיונז מהצד ההולנדי. אחרי המחצית יעלו ויבואו כיסוני אפנדס עסיסיים שיתחרו על תואר "אלופת העולם" מול מנת פונדו גבינות מושחת.

 

אז מה המנה המנצחת שלכם?

 

מנה ארגנטינאית: אמפנדס (כיסוני בשר)

 
 
צילום : שירן כרמל
 

פירוש המילה אמפנדה בספרדית היא "לעטוף בלחם". האמפנדס אהובים מאוד, בעיקר בארגנטינה, שם הם מוגשים כמתאבן לפני הבשר. במתכון של חגי לרנר מבית הספר "בישולים" הוא משתמש במעט בירה בבצק, שנותנת ארומה מיוחדת ומרקם אוורירי. למלית הוא הוסיף מעט צלפים במקום זיתים במתכון המקורי, ויחד עם הצימוקים, מתקבל שילוב נפלא של מתוק ומלוח. למתכון >> לחצו כאן

 

מנה הולנדית: צ'יפס במיונז

 
צילום : Mashabke Niki Walker
 

אם יצא לכם לטייל באמסטרדם, בוודאי נתקלתם בחנויות קטנות שמוכרות דבר אחד בלבד: גביעי צ'יפס עם תוספת מיונז. השם הרשמי שלהם הוא "פאטאט", ומדובר בחתיכות שמנמנות של תפוחי אדמה מטוגנים שמוגשות בדרך כלל עם תוספת של 2-3 רטבים. יש שיגידו שמדובר במאנץ' נפלא אחרי חוויה מעושנת כזו או אחרת, ויש שיחשבו שהם נפלו על הראש - מיונז ולא קטשופ? הסרטון הבא מדגים את אופן ההכנה, צעד-אחר-צעד, איך מכינים צ'יפס פריך וממכר שלא תוכלו להפסיק לאכול. לסרטון שהוא גם מתכון >> לחצו כאן

 

מנה ארגנטינאית: עוגיות אלפחורס

 
צילום : דניאל לילה
 

העוגיה הנימוחה מהמטבח הארגנטינאי היא לא מורכבת במיוחד, אלא כזו שדורשת קצת השקעה, בעיקר בקטע העיצובי שלה. הבצק עצמו מאוד פשוט להכנה ומוכן תוך דקות ספורות במעבד מזון או במיקסר, כל אחד איך שהוא מעדיף. המלית היא כמובן ריבת חלב, שאפשר לבחור אם להכין לבד או לקנות (אם קונים, תקפידו לבחור אחת באמת טובה). מסביב שבבי קוקוס טחון, שמוסיפים כל כך הרבה לאפקט העיצובי של העוגיה. בלי הקוקוס זו סתם עוגיית סנדוויץ' ריבת חלב (גם טעים, אם לומר את האמת). למתכון >> לחצו כאן

 

מנה הולנדית: פונדו גבינות מושחת

 
צילום : רם פרייס סיטון
 

אמרנו תפוחי-אדמה והרבה גבינות? אמרנו. אז למה לא להכין את הפונדו המושחת ביותר שיש? שילוב מאוזן של גבינת גרוייר, גבינת אמנטל קצת קורנפלור למיצוק וקוביות תפוחי אדמה לטבילה הם ללא כל ספק ארוחה כבדה, טעימה ומזינה. וכן, אתם יכולים לטבול כל תוספת אחרת, אבל תהיו הולנדים לערב אחד. למתכון >> לחצו כאן

 
עוד כתבות במדור מתכוני שפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.