תבשיל בשר מפורק עם לחמניות מאודות

 
דה באן
דה באן צילום: שרית גופן
 
עודכן 08:12 13/07/2014
שפים שי ואייל קיצ'ס, "דה באן"

הלחמניות המאודות הפכו ללהיט התורן של הבישול העכשווי, אבל התוספות משתנות ללא הרף. השפים של "דה באן" בתל-אביב חולקים איתנו מתכון משובח לתוספת בשר מפורק ומתובל

 
 
 
 
 

הנה ההוכחה לכך שלא תמיד חייבים להשתמש בנתח הכי יקר כדי ליהנות מבשר צלוי ומתובל היטב. השיטה לקוחה ממטבחי דרום ארצות הברית. שם משתמשים בדרך כלל בכתף חזיר, שצולים ומעשנים במשך שעות על גריל פחמים עד שהבשר כל כך רך, שהוא פשוט נושר מהנתח ומתפורר בידיים. את הבשר המפורר מגישים בלחמנייה עם רוטב ברביקיו. ב"דה באן", המתמחה באוכל רחוב אסיאתי, לקחו את הקונספט אבל ויתרו על הטעמים המעושנים והכבדים של הגריל. החזיר הוחלף בנתח אונטריב בקר, שמתבשל במשך שעות בג'ינג'ר, סויה ומירין; רוטב הברביקיו קיבל חיזוק אסיאתי בדמות מיסו. מגישים את התערובת הטעימה בלחמניות מאודות (באו) או בלחמניות אפויות רכות ומתקתקות (לחמניות המבורגר).

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | 4-6 כריכים | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לתבשיל בשר:

 

1/2 ק"ג נתח אונטר ריב בקר (קשת, צ'אק)


מלח גס ופלפל שחור גרוס


3-2 כפות שמן


1 גזר, חתוך לרבעים


1 בצל, חתוך לרבעים


4 פלפלוני שאטה, יבשים ושלמים


5-4 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי


1 כף מירין


2 כפות רוטב סויה


 

לרוטב ברביקיו מיסו:
1/2 בקבוק (200 מ"ל) רוטב HP או רוטב ברביקיו אחר


1 כף גדושה מחית מיסו לבנה או אדומה


1 כף מים


 

להגשה:
6-4 לחמניות מאודות או אפויות ורכות (לחמניות המבורגר)


6-4 עלי חסה עגולה (אייסברג)


2 מלפפונים חמוצים חתוכים לרצועות


 

מכינים את תבשיל הבשר:

  • ממליחים ומפלפלים את הבשר בנדיבות.
  • משמנים מחבת כבדה ומלהיטים אותה היטב.
  • צורבים את הנתח כ-5 דקות מכל צד עד שצבעו מתכהה.
  • מעבירים את הנתח לסיר שמתאים לגודלו ומוסיפים גזר, בצל, פלפל שאטה, ג'ינג'ר, מירין וסויה.
  • יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
  • מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי.
  • הופכים את הנתח בתוך הסיר, בודקים מדי פעם שהנתח מכוסה עד מחצית גובהו בנוזלים, ואם יש צורך מוסיפים מעט מים.
  • מבשלים עוד שעה וחצי או עד שהבשר רך מאוד ומצננים.
  • מניחים את הבשר על קרש חיתוך וחותכים לחתיכות של 2 ס"מ אנכית לסיבים.
  • מפוררים את הבשר עם הידיים.
  • הבשר המפורר והמבושל יישמר בכלי סגור במקרר 3 ימים.

מכינים את רוטב הברביקיו-מיסו:

  • יוצקים את הרכיבים לסיר קטן וטורפים 4-3 דקות על להבה נמוכה כאשר נזהרים לא להביא לרתיחה.
  • מצננים.
  • הרוטב יישמר בצנצנת במקרר 4-3 ימים.

מרכיבים את הכריך:

  • חוצים כל לחמנייה ומורחים את שני צידיה הפנימיים ב-1/2 כף רוטב.
  • מניחים עלה חסה, מפזרים בשר ומעליו עוד כפית רוטב ומלפפונים חמוצים.
 

מחפשים עוד מתכוני מסעדות מבוקשים? כנסו לאתר >> על השולחן

 

ואולי אתם מחפשים עוד מתכונים לתבשילי בשר? נסו את אלה:

שוק טלה עם שזיפים ואגוזים

תבשיל בקר ביין אדום עם פלפלים

צ'ילי קון קרנה טעים ועסיסי

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.