ספיחה • מאפה בשר בתיבול סורי

 
ספיחה
ספיחה צילום: שרית גופן
 
עודכן 08:26 13/07/2014
שף רועי ענתבי, "ברטי"

בטורקיה הוא נקרא לחמעג'ון ובסוריה ספיחה, אבל איך שלא תקראו לו, מדובר באחד המאפים הטעימים והממכרים ביותר. שף רועי ענתבי ממסעדת "ברטי" חולק איתנו את המתכון המיוחד שלו

 
 
 
 
 

את המאפה הזהוב והריחני, שבטבורו קציצת בשר עסיסית מתובלת בתמרינדי, מגישים במסעדה לצד ביצה קשה עם כמה טיפות מיץ לימון ופלפל שחור גרוס, טחינה וכוס עראק בשביל לשטוף את הגרון. המתכון פשוט להכנה ולשחזור בבית, והצלחתו נשענת על איכות חומרי הגלם. במילים אחרות: קנו בשר טחון טרי מצלעות בקר, ואם אין מגבלת כשרות השתמשו בבצק עלים על בסיס חמאה.

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 8 מאפים | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

1/2 ק"ג בצק עלים מרודד על בסיס חמאה


150 גרם בשר בקר טחון (עדיף צלעות בקר)


1 כף שמן זית


1 בצל לבן, קצוץ דק


½1 כפות ממרח תמרינדי


מלח ים ופלפל שחור טחון


ביצה טרופה להברשה


 

להגשה:
8 ביצים קשות


1 כוס טחינה מוכנה


 

מכינים את המלית:

  • מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל על להבה נמוכה כ-7 דקות עד שהוא שקוף ורך. מצננים ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים בשר טחון, ממרח תמרינדי, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  • יוצרים 8 קציצות בגודל כדור פינג-פונג ושומרים בקירור עד השימוש.
  • מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

ממלאים ואופים:

  • מקמחים משטח עבודה ופורשים עליו את בצק העלים.
  • חותכים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה (או סכין) ל-8 ריבועים בגודל 6 ס"מ ומורחים ביצה טרופה.
  • מניחים במרכז כל אחד קציצת בשר ומשטחים אותה קלות.
  • מניחים את ריבועי הבצק בתבנית.
  • אופים כ-20 דקות להזהבה.
  • מגישים חם או בטמפרטורת החדר לצד ביצה קשה וטחינה.

 

 
 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.