עוגיות מרנג שוקולד ופקאנים

 
זה הולך להיגמר ממש מהר. עוגיות מרנג עם שוקולד ופקאן
זה הולך להיגמר ממש מהר. עוגיות מרנג עם שוקולד ופקאן צילום: אפרת ליכטנשטט
 
עודכן 23:51 21/07/2014
אפרת ליכטנשטט

אפרת ליכטנשטט ממתיקה לנו את מצב הרוח עם עוגיות מרנג מ-5 מרכיבים בלבד. כל מה שצריך הוא מיקסר חזק ורצון אמיתי לזלול

 
 
 
 
 

העוגיות האלה כל כך טעימות! לא - אין לכם מושג קלות כמו אוויר, פריכות, נמסות בפה ומשאירות חיוך גדול. וממש, אבל ממש קלות להכנה: חמישה מרכיבים, ללא קמח, מיקסר אחד וזהו! מתכון של האחת והיחידה סמיט'ן 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 50 דקות | 20 עוגיות | רמת קושי: קל

 
 
רק 5 מרכיבים ומיקסר אחד
רק 5 מרכיבים ומיקסר אחד צילום: אפרת ליכטנשטט

מצרכים:

 

2 חלבונים בטמפרטורת החדר (חשוב!)


¼ כפית מלח


½ כוס סוכר לבן**


150 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן קטן (או מיני שוקולד צ'יפס)


½ כוס פקאנים קצוצים גס (50-60 גרם) // אפשר להחליף בכל אגוז שתרצו אבל לדעתי פקאנים מושלמים כאן


**אחרי שהכנתי את העוגיות ארבע פעמים החלטתי שאפשר להסתפק בשליש כוס סוכר או לחילופין להוסיף חלבון על אותה כמות של סוכר,שוקולד ואגוזים.

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-150 מעלות - לא טורבו! ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • שמים את החלבונים והמלח בקערת מיקסר נקייה מאד ויבשה לגמרי מקציפים כדקה עד שנהיה קצף בהיר.
  • מוסיפים את הסוכר לאט ובהדרגה מקציפים עוד כחמש-שש דקות עד שנהיה קצף יציב ומבריק.
  • מורידים מהמיקסר ומוסיפים את השוקולד והפקאנים מקפלים בעדינות ובאסרטיביות בעזרת מרית ורודה רק עד שאחיד.
  • מניחים תלוליות בעזרת כף או כפית - תלוי בגודל העוגיות שאתם רוצים (לדעתי כף זה מצויין) אין צורך לעשות רווחים גדולים, המרנג לא גדל כמעט באפייה.
  • אופים כ-40 דקות (אם עשיתם עוגיות קטנות עם כפית זה יכול לקחת 25 דקות).
  • זה מוכן כשזה קשה, מעט ורדרד ונפרד בקלות מהנייר.
  • העוגיות נשמרות מצויין עד 4 ימים בקופסא אטומה בטמפ' החדר.
 
צילום : אפרת ליכטנשטט
 

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 
 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.