מאפה פסטה עם גבינות וכרישה

 
מאפה פסטה
מאפה פסטה צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
 
עודכן 13:31 22/07/2014
אורלי פלאי-ברונשטיין ואלי שטייניץ

רעיון נפלא לארוחת ערב משפחתית שאפשר להכין ב-10 דקות עבודה: מאפה פסטה שנראה כמו פשטידה עם כרישה וגבינות טובות. סלט קטן בצד ואתם מסודרים

 
 
 
 
 

יש שלושה מינים של מאפי פסטה: פסטיצ'יו - מערבבים הכל ואופים; לזניה - מסדרים את עלי הפסטה בשכבות עם גבינה ו/או עגבניות ואופים; קנלוני - ממלאים גלילי פסטה, מסדרים בתבנית עם רוטב ואופים. כל המאפים ממלאים את הבית בניחוח מגרה ויוצאים מהתנור מבעבעים ושחומים. שלושתם גם נוחים מאוד לאירוח - מכינים מראש ואופים לפני ההגשה. אפשר להגיש אותם כחלק מארוחת מזנון, למנה ראשונה או כארוחה קלה, לצד סלט ירוק או סלט ירקות.

 

פסטיצ'יו - עקרונות:

 
 
  • פסטה. משתמשים בפסטה מבושלת. המינים המתאימים הם פסטה קצרה או ספגטי - אלה מוצקים יותר מאטריות שטוחות ושומרים על צורתם בתום האפייה. רצוי להשתמש בפסטה שבושלה לדרגת אל-דנטה ואפילו דקה פחות (היא תמשיך להתרכך באפייה), אבל יש שמעדיפים דווקא כזאת שהתבשלה קצת יותר מדי. בכל מקרה מדובר בדרך מצוינת לנצל שאריות של פסטה מאתמול.
  • יציבות. לפעמים משתמשים בביצים, כדי לקשור את התערובת של הפסטה עם שאר המרכיבים, ולפעמים המרכיבים עצמם עושים את העבודה: רוטב עגבניות, רוטב בשאמל או גבינות.
  • ערבוב. אם מכינים מראש, רצוי לא לערבב את המרכיבים זמן רב לפני האפייה. מכינים מראש את הפסטה ואת הרוטב ומערבבים סמוך לאפייה - זה לוקח בדיוק דקה.
  • כלי. כל תבנית פיירקס או קרמיקה - מלבנית, אובאלית או עגולה - יכולה להתאים, בתנאי שהיא מכילה את התערובת בנוחות.
  • אפייה. אל תגזימו בזמן האפייה. הפסטה כבר מבושלת, וכל שנותר הוא לאחד בין המרכיבים. 30-20 דקות יספיקו בדרך כלל.
  • אפקט הפריכות. מוסיפים פירורי לחם (לפעמים מעורבבים בחמאה או שמן זית ועשבי תיבול) לתוך התערובת וגם מעליה.
  • הכנה מראש מסדרים את כל החומרים בתבנית, אבל אופים סמוך להגשה.
  • לפני שמגישים מניחים למאפה המבעבע לנוח כמה דקות, כי כשהוא לוהט הוא מתפרק.

 

 

פסטיצ'יו גבינות צאן וכרישה

הבסיס לפסטיצ'יו הוא רוטב בשאמל מועשר בגבינת עיזים. השילוב עם הכרישה עובד מצוין, ויש עוד אפשרויות - ראו בהמשך.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 4 מנות עיקריות או 8 ראשונות | רמת קושי: בינוני

 
נכנסים לעולם הדיגיטלי. "ששת" בגרסה האלקטרונית
נכנסים לעולם הדיגיטלי. "ששת" בגרסה האלקטרונית צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

מצרכים:

 

500 גרם פסטה קצרה (פרפרים, קונכיות, שפופרות)


2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) קצוצים


50 גרם חמאה


50 גרם גבינת קשקבל, מגוררת


 

לרוטב בשאמל-עיזים:
50 גרם חמאה


1 בצל, קצוץ דק


3 כפות קמח


2 כוסות חלב


2 שיני שום, כתושות


מלח ופלפל שחור טחון


1/4 אגוז מוסקט, מגורר


350 גרם גבינת עיזים, מפוררת


 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה, ואפילו דקה פחות.
  • מאדים כרישה בחמאה כ-10 דקות עד לריכוך והזהבה.
  • במקביל מכינים רוטב בשאמל: ממיסים חמאה בסיר בעל תחתית עבה.
  • מוסיפים בצל ומאדים עד שהוא שקוף.
  • מוסיפים קמח ובוחשים בכף עץ לקבלת רביכה חלקה.
  • מוסיפים חלב, שום ותבלינים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-5 דקות, או עד שהרוטב סמיך.
  • מורידים את הבשאמל מהאש, מוסיפים גבינת עיזים ובוחשים לפיזור אחיד.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מרכיבים ואופים: מערבבים את הפסטה המבושלת עם הבשאמל והכרישה.
  • מעבירים לתבנית ומפזרים קשקבל על פני התערובת.
  • אופים 30-20 דקות עד שפני המאפה שחומים ומבעבעים.

גיוון:

  • מפזרים על פני המאפה (יחד עם הקשקבל) 1/2 כוס פירורי לחם טריים, שעורבבו עם 3 כפות חמאה מומסת, כפית שום כתוש ו-3 כפות פטרוזיליה קצוצה.

לפי אותה שיטה מכינים:

> פסטיצ'יו גבינות צאן ופטריות: מחליפים את הכרישה ב-2 כוסות פטריות שמפיניון פרוסות ומוקפצות בחמאה. מוסיפים לתערובת יחד עם הבשאמל.
> פסטיצ'יו גבינות צאן ועגבניות מיובשות: מחליפים את הכרישה ב-1/2 כוס עגבניות שרי מיובשות. מוסיפים לתערובת יחד עם הבשאמל.
> פסטיצ'יו גבינות צאן ותרד: מחליפים את הכרישה ב-3 כוסות עלי תרד מוקפצים בחמאה. מוסיפים לתערובת יחד עם הבשאמל.

 

המתכון באדיבות הגרסה הדיגיטלית של "ששת - העוזר שלך במטבח" מבית על השולחן.

מחפשים מתכונים נוספים מהמהדורה הדיגיטלית? נסו את אלה:

קציצות עוף בקארי
שקשוקה ירוקה (תרד ומנגולד)
סלט שעועית לבנה ואדומה

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.