עוגיות גרעיני חמניה וקוואקר

 
עוגיות גרעיני חמניה וקוואקר
עוגיות גרעיני חמניה וקוואקר צילום: אפרת ליכטנשטט
 
עודכן 12:54 24/07/2014
אפרת ליכטנשטט

אפרת ליכטנשטט חולקת איתנו מתכון מיוחד ובריא לעוגיות קטנות מגרעיני חמנייה וקוואקר עם תוספת מתקתקה של ריבה טובה

 
 
 
 
 

עוגיות גרעיני חמנית וקוואקר, במילוי ריבה. מבוסס לגמרי על המתכון הזה

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 20 עוגיות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:


1 כוס גרעיני חמנית (לא - זו לא טעות - תבדקו אותי)


1 כוס שיבולת שועל שלמה (לא להכנה מהירה)


½ כוס קמח כוסמין מלא (אפשר גם קמח רגיל)


1 כף גדושה קורנפלור


1 כפית אבקת אפייה


¼ כפית מלח


75 גרם חמאה רכה מאד (אבל לא נוזלית)


1 חלמון


80 מ"ל (? כוס) מייפל אמיתי (לא הסירופ!)


1 חלבון


 

 
צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  • קולים את גרעיני החמנית על מחבת רחבה ללא שמן - כמה דקות, עד שהן מזהיבים קלות ומפיצים ריח טוב.

 

>> אם אין לכם מחבת גדולה, תעשו את הקלייה בכמה סבבים (לי לקח 3 סבבים) על מנת שכל הגרעינים יזהיבו.
>>חשוב לשמור על המחבת כל הזמן כדי שהגרעינים לא ישרפו, ואפשר לערבב מידי פעם עם כף עץ.

 

  • מתוך כוס הגרעינים הקלויים מודדים חצי כוס ושמים במעבד מזון.
  • מוסיפים למעבד מזון את הקוואקר וטוחנים ביחד כמה דקות עד שהתערובת הופכת לסוג של קמח גס (גאוני!).
  • מוסיפים את הקמח + מלח + אבקת אפייה + קורנפלור ומעבדים כמה שניות עד שהתערובת אחידה.
  • קוצצים גס את חצי כוס גרעיני החמנית שנשארו (הכי נוח לעשות זאת על גבי קרש חיתוך גדול - בעזרת סכין שף) ושמים אותם בקערת מרק.
  • בקערה גדולה, נפרדת, מערבבים היטב בעזרת מטרפה את החמאה + חלמון + מייפל עד לאחידות.

 

> אל תזרקו את החלבון!

 

  • מוסיפים לקערה את תערובת היבשים ומערבבים עד לאחידות.
  • אם התערובת נראית לכם רכה מידי מכדי ליצור עוגיות אפשר להוסיף כף קמח ולערבב שוב.
  • מכדררים כדורים קטנים בערך בקוטר 2½-2 ס"מ.
  • טובלים כל כדור בקערה עם החלבון ואז מגלגלים קלות בגרעיני החמנית הקצוצים.
  • מניחים על התבנית, עם רווחים של 2-3 ס"מ.
  • עם האצבע יוצרים בעדינות שקע קטן בכל עוגייה.
  • ממלאים בעזרת כפית קטנטנה בריבת תות או משמש או מה שאתם אוהבים.

> לדעתי הריבת תות מנצחת במקרה הזה, ובגלל שהעוגייה לא כ"כ מתוקה, אל תבחרו בריבה מתוחכמת מידי.

 

  • אופים כ 10-14 דקות - עד להזהבה קלה.
  • תוציאו את העוגיות כשהן עדיין מעט רכות ורוטטות, הן מתייצבות כשהן מתקררות.
  • אל תאפו אותן יותר מידי!
  • מקררים לטמפרטורת החדר ושומרים בקופסא אטומה בטפמרטורת החדר עד 3 ימים.
 

למתכונים מעולים והמלצות הכנסו לבלוג של אפרת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק אז מה את עושה כל היום

 

מחפשים עוד מתכוני עוגיות בריאות? נסו את אלה:

עוגיות גרנולה וחמאת שקדים ללא אפייה

עוגיות גזר עם שוקולד צ'יפס וקוואקר

עוגיות קוואקר וגבינת עיזים

 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.