פלאפל קוסקוס עם סלט עגבניות חריף

 
עודכן 07:07 28/07/2014
מאיה דרין

ארוחה צהריים קלילה וטעימה שכל אחד מהמשפחה יכול ליהנות ממנה: פלאפל קוסקוס, עדשים ואפונה על סלט עגבניות חריף. השפית מאיה דרין חולקת איתנו מתכון מנצח

 
 
 
 
 
צילום : לירון אלמוג
 

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 4 מנות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים לפלאפל:


1 כוס עדשים ירוקים


2 כוסות אפונה יבשה


1 כוס קוסקוס רגיל, מבושל ע"פ ההוראות שבגב השקית


1/2 צרור כוסברה


1/2 צרור פטרוזיליה


חופן בזיליקום


חופן נענע


2 שיני שום, קלופות


4 כפות שמן זית


2 כפות זרעי כוסברה


1 כפית פלפל אדום חריף, קצוץ


מלח, לפי הטעם


פלפל שחור גרוס, לפי הטעם


שמן לטיגון עמוק


 

לסלט עגבניות:
שלל עגבניות שרי צבעוניות, חתוכות לרבעים


חופן עשבי תיבול


שמן זית, לפי הטעם


מיץ לימון, לפי הטעם


1 שן שום, כתושה


1/2 כפית פלפל אדום חריף, קצוץ דק


מלח, לפי הטעם


פלפל שחור גרוס, לפי הטעם


 

 

אופן הכנה: 

  • משרים את הקוסקוס והאפונה, כל אחד בקערה נפרדת, במשך שעה במים קרים.
  • מכינים סלט עגבניות חריף מכל מרכיבי הסלט.
  • במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפלאפל לעיסה חלקה (מלבד לשמן לטיגון).
  • מחממים שמן לטיגון עמוק, מגלגלים כדורי פלאפל בידיים נקיות ומשומנות מעט.
  • מטגנים את הכדורים במשך כ-5 דקות, בכל פעם כ-10 כדורים.
  • מערבבים מדי פעם את הכדורים בתוך השמן.
  • מספיגים שאריות שמן ומגישים חם לצד סלט עגבניות חריף.

 

 
 
עוד כתבות במדור מתכוני שפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.