קיץ חם • חדשות היין מהדורת יולי אוגוסט

 
עודכן 09:36 31/07/2014

חום יולי אוגוסט ויקבי ישראל ממשיכים לחדש: יקב חדש בשם MAIA מפיק יינות ים תיכוניים, יינות חדשים ליקב מדבר, יקב טריו ויקב יתיר זוכים להערכה ממבקרי יין נחשבים בעולם, מלבק חדש מיקב רמת הגולן ועוד חדשות

 
 
 
 
 
אנשי טריו זוכים בפרס דיקנטר
אנשי טריו זוכים בפרס דיקנטר צילום : יח"צ
 

יינות ישראלים זוכים בפרסים נחשבים

 

ה SPECIAL CUVEE של יקב TRIO הישראלי נבחר ליין הטוב ביותר באסיה ובמזרח התיכון

 

יקב TRIO זוכה במדליית זהב ראשונה, בניקוד גבוה במיוחד, ובכבוד עולמי בתחרות היין העולמית של מגזין היין החשוב בעולם - דקנטר. הספיישל קווה (Cuv?e 2012) קיבל את התואר 'היין הטוב ביותר המגיע מאסיה ומהמזרח התיכון במחיר של מעל 15 פאונד' בציון שיא של 95 נקודות.

 

תוצאות של תחרות היין העולמית 2014 של מגזין דקנטר התפרסמו וההצלחה גדולה - Special Cuvee 2012 של יקב טריו זכה בתואר משולש: מדליית זהב, ניקוד שיא ובגביע היין האזורי ליינות מאסיה ומהמזרח התיכון.

מעל 14,800 יינות מרחבי העולם נשלחו אל התחרות הנחשבת ביותר בעולם היין, ורק כ-3% הגיעו אל הציון הגבוה ביותר שהוא מדליית זהב. בין השופטים מאסטרים ייננים, סומליירים מכל העולם, עיתונאים וכתבי יין.

 

היין של יקב טריו גבר על מעל 350 יינות ממדינות באסיה ובמזרח התיכון, והיה היין הישראלי היחיד להשיג מדלית זהב. במדלית הכסף המכובדת זכו שמונת היינות הבאים: ירדן פינו נואר 2009 וירדן שרדונה 2012 של יקב רמת הגולן, מאונטיין פיק 2011 של יקב טורא, פטי ורדו לימיטד אדישן 2011 של יקב טפרברג, ספיישל רזרב אדום וספיישל רזרב מרסן רוזאן 2012 של יקב רקנאטי, גופנה רזרב קברנה סוביניון 2010 של יקב גבעות, ו-A 2011 של יקב אדיר.

 

>> לרשימת הזוכים המלאה

 

 
שיראז יקב יתיר
שיראז יקב יתיר צילום: יח"צ

יתיר סירה 2009 זכה בניקוד גבוה במגזין היין הנודע Wine Enthusiast


יתיר סירה 2009, זכה לציון 92 במגזין היין הנודע Wine Enthusiast, של חודש אוגוסט 2014. ציון גבוה במיוחד ליין ישראלי.מגזין Wine Enthusiast, כמו מגזיני Wine Spectator ו- Wine Advocate, נחשב לאחד  ממגזיני היין הנכבדים והמוערכים ביותר בעולם.

 

יתיר סירה 2009 מיוצר מ-98% ענבי סירה ו-2% ענבי ויונייה, שנבצרו מכרמי יקב יתיר הממוקמים ביער יתיר בגובה של עד 900 מטר מעל פני הים. יער יתיר הוא היער הנטוע הגדול ביותר בישראל. היין התבגר כשנה בחביות עץ אלון צרפתי. בנוסף, יתיר סירה 2009 הגיע למקום הראשון בטעימת היינות האדומים הישראליים של כתבת ומבקרת היין הידועה והמוערכת ג'נסיס רובינסון.

 

 
יינות יקב מאיה
יינות יקב מאיה צילום : אסף שמע
 

יקב חדש נולד: יקב מאיה

יקב MAIA הוא יקב בוטיק חדש המייצר יינות איכות בסגנון ישראלי - ים תיכוני, המתבטא גם בשמו - Mediterranean Approach Israeli Art.  היקב, שהוקם על ידי היזם רועי יצחקי (מנכ"ל ובעלי יקב טוליפ), מתמחה בעשיית יינות שנועדו ליצור התאמה מושלמת לאווירה הים תיכונית בארץ לצד האקלים, התרבות, האופי וכמובן הניחוחות והטעמים. תוצרת היקב מגיעה מכרמים איכותיים וותיקים מאזורי גידול נבחרים בארץ, המזוהים עם גידול זנים ים-תיכוניים לצד תרומת מאפיינים ישראלים.

 

היקב גייס את היינן המנוסה, הפרופ׳ יאניס פראסקבופולוס ואת המומחה לגפנים ים תיכוניות, הפרופ' קוסטאס בקיאסטס. השניים, המומחים בגידול ועשיית יין באגן הים התיכון. השניים, בשילוב עם היינן דוד בר אילן, יצרו את יינות MAIA.

 

בעת ההשקה הציג היקב את היינות הבאים:

 

MARE WHITE 2013

יין זה הנו שילוב ייחודי בין ענבי מרסן מכרם גלבוע וענבי פרנץ' קולומבר מכרם שוני, כרם גפנים בוגרות באזור בנימינה.

יין כיפי, עגול ומרענן, עם ארומות פרותיות עשירות, גוף קל עד בינוני וסיומת ונעימה. היין ילווה מאכלי ים ומאכלים קלים בצורה נפלאה. מחיר : 79 ש"ח.

 

MARE PINK 2013
יין רוזה עשוי מענבי קריניאן המגיעים מכרם ביר-טאטא בזיכרון יעקב ומורבדרה המגיעים מכרם מטע, אשר הותססו ביחד לקבלת אחידות ורכות בטעמים. ליין ארומות פרי אדום ורענן גוף קל וסיומת נעימה. ילווה מאכלים ים תיכוניים קלים. מחיר : 79 ש"ח.

 

MARE RED 2013

זהו יין אדום עם גוף קל עד בינוני, עשוי מענבי קריניאן המגיעים מכרם ביר-טאטא בזיכרון יעקב, סירה מכרם כפר יובל ומורבדר מכרם מטע, אשר הותססו בנפרד ועורבבו לאחר הבציר והתיישנו יחד. היין התיישן 8 חודשים בחביות עץ אלון בנות 300 ליטר. ליין ארומות פרי אדום בשל ומעושן בעל גוף בינוני וסיומת נעימה. מומלץ לתת לו להתיישן שנה נוספת כדי שיהיה רך ונעים יותר. היין ילווה מאכלים ים תיכוניים דגים ובשרים קלים. מחיר : 79 ש"ח.

 

MARE NOSTRUM 2012

יין אדום עם גוף מלא עד בינוני, המורכב מהזנים: קריניאן מכרם עין תות, מורבדרה מכרם מטע, סירה מכרם כפר יובל, דוריף מכרם כרמי יוסף. הזנים השונים הותססו בנפרד, עורבבו לאחר התסיסה והתיישנו יחד 18 חודש בחביות עץ אלון צרפתיות. ליין ארומות פרי אדום ושחור בשל ומעושן בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ונעימה. ייטיב משנה נוספת של התיישנות בבקבוק. היין ילווה ארוחות ארץ ישראליות ים תיכוניות דגים ובשרים. מחיר : 135 ש"ח.

 
יינות חדשים יקב מדבר
יינות חדשים יקב מדבר צילום : יח"צ
 
 

יינות חדשים מיקב מדבר

 

יקב מדבר הינו יקב בוטיק הממוקם ברובע האמנים בערד. כמעט כל כרמי היקב ממוקמים ברמת הנגב - אזור ההר הגבוה ב-800 מטר מעל לפני הים. האקלים המדברי, הפרשי הטמפרטורות בין היום והלילה, הקיץ והחורף, הקרינה מעל והחזר הקרינה מהקרקע - כל אלו מטיבים עם הענבים ויוצרים יינות יחודיים. ייננית היקב היא מיטל דמרי, בוגרת תואר בייננות מאוניברסיטת פירנצה, והיא עובדת בשיתוף עם היועצים דורון רב הון ביינות הלבנים והיינן האיטלקי המוערך דייגו צ'ורלטי

 

לאחרונה השיק היקב יינות חדשים מבצירי 2013 ו-2012, וביניהם:

 

לבן דרומי, 2013

ממסך לבן ואלגנטי המורכב רובו מענבי סמיון וסוביניון בלאן, עם תוספות , בעל צבע קש בהיר עד זהוב, גוף בינוני, חומציות תומכת ופירותיות מתונה ומינרליות טובה. מחיר: 75 ש"ח

 

שרדונה 2013

יין לבן זני המגיע מכרם נחל צין באזור רמת נגב. היין לא יושן בחביון אץ אלון. בעל צבע ירקרק צהוב מבריק. חלק, רך, עם חומציות טובה ומעזנת וסיומת נעימה. מחיר: 90 ש"ח.

 

מדבר לבן 44 2013

ממסך לבן שונה בעליל מקודמו המורכב בעיקרו מענבי גווצטרמינר ביחד עם סוביניון בלאן וסמיון. יין עגול, עדין ופירותי עם רמזים טרופיים וסיומת ארוכה וטובה. מחיר: 95 ש"ח.

 

אדום דרומי, 2012

ממסך המציג שילוב לא מסורתי של ענבי גראנש, סירה וקברנה סוביניון. יושן 10 חודשים בחביות עץ אלון. יין עוצמתי ופרותי עם גוף מלא שיילך מצוין עם מגוון מנות ים תיכוניות, מסינייה ועד קבב. מחיר: 80 ש"ח.

 

סירה 800, 2013

יין 100% זני מכרם נחל צין. יושן בחביות זמן קצר יחסית - חמישה חודשים בלבד.. בטעימתו ניתן להבחין בניחוחות קלים של עשן וטעמי פירות שחורים בשלים. הוא בעל גוף בינוני קל ומתאים לאקלים המקומי. מחיר: 90 ש"ח.

 
טורא מאונטיין פיק
טורא מאונטיין פיק צילום: יח"צ

חדש מיקב טורא: מאונטיין פיק 2011

יקב טורא משיק את יין הדגל שלו, מאונטיין פיק 2011. כאמור, היין זכה למדלית כסף מכובדת בתחרות היינות השנתית של מגזין דיקנטר, וכן במדלית זהב בתחרות טרהוינו 2013.

 

היין מורכב מהזנים: קברנה סוביניון 70%, פטי ורדו 11%, מרלו 14% קברנה פרנק 5%, כולם מכרם הר ברכה שבשומרון, בגובה 850 מטרים. לאחר בציר ידני סלקטיבי ומיון קפדני, הועברו הזנים השונים לתסיסה ממושכת של שבועיים בטמפרטורה מבוקרת שלא עלתה על 29 מעלות. בתום התסיסה ולאחר יצירת הבלנד התיישן היין כ-22 חודשים בחביות אלון מובחרות.

 

היין שהץקבל חזק, בומבסטי אפילו, אך עדיין בעל אלגנטיות ועושר רב. הוא בעל צבע אדום ארגמני עז עם ניחוחות של פירות אדומים בשלום, תבלינים חמים, שזיפים מיובשים ורמזים של עשן. בטעימה ניתן לחוש בחמיצות טובה, גוף מלא וסיומת ארוכה, שידוך אידיאלי לתנות בשר כבדות כתבשילי קדירה וסטייקים איכותיים. מחיר: 180 ש"ח.

 

 
המערה 2010
המערה 2010 צילום: יח"צ

חדש בשוק: המערה 2010

 

יקב "המערה" נוסד בשנת 2000 על-ידי הבעלים של יקבי בנימינה ששמו להם למטרה, לצד היקב המסחרי, להקים יקב בוטיק יוקרתי ואיכותי. להשגת יעד זה נבחרו כורמים מקצועיים וממון רב הושקע בציוד מהמעלה הראשונה.

 

המערה 2010, היין החדש ביותר מתוצרת היקב, מורכב מ60% קברנה סוביניון, 35% מרלו מכרמים בוגרים בגליל העליון ו- 5% פטי ורדו משפלת יהודה ענבי כל זן עברו השרייה קרה במשך 3 ימים לצורך מיצוי צבע, ארומות פרי וטעמים רבים ככל האפשר. לאחר מכן החלה תסיסה אלכוהולית שנמשכה שבועיים, בסיומה נותר היין עם הקליפות לשבוע נוסף. היינות השונים התיישנו בנפרד, במשך 24 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי תחת השגחתם של יינני היקב. בסיום ההתיישנות נוצר הממסך הסופי.

 

היין מצליח להרשים - עם הרבה אופי ועצמה מעודנת. באף ניחוחות של דובדבן בשל, שזיפים בשלים ורמז לזעתר אשר משולבים היטב בניחוח קפה ועשן. היין בעל גוף מלא, עפצנים קטיפתיים וסיומת ארוכה. יתאים למגוון מנות, מבשרים צלויים ועד גבינות מיושנות איכותיות. אם פותחים עכשיו, מומלץ לפתוח את היין כשעה טרם השתייה. מחיר: 210 ש"ח.

 
ירדן מלבק
ירדן מלבק צילום: יח"צ

חדש מיקב רמת הגולן: ירדן מלבק 2011

 

ירדן מלבק 2011 הינו יין 100% זני שמיוצר מענבי מלבק שגודלו בגובה 700 מטר מעל פני הים בכרם עינות יונתן  שברמת הגולן. לאחר בציר ומיון קפדני ותסיסה ומשרייה ממושכת, התיישן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. בעוד שהיין מוכן לשתייה בעת שחרורו, לפי דברי היקב הוא ימשיך להתיישן ולהשתבח כעשור ויותר גם בשבע השנים הבאות. 

 

היין מתאפיין בניחוחות דומיננטיים של פירות, במיוחד של דובדבנים בשלים ושזיפים, לצד רמזים מעניינים של פלפל אנגלי ואגוז מוסקט. ליין גוף מלא וסיומת ארוכה, שתחמיא למנות טלה או עגל צלוי. מחיר : 132 ש"ח.

 
סוביניון בלאן ורוזה עמק האלה
סוביניון בלאן ורוזה עמק האלה צילום: יח"צ

2 יינות חדשים מיקבי עמק האלה

סוביניון בלאן 2013

יין המורכב מ- 90% ענבי סוביניון בלאן ו- 10% ענבי סמיון מכרמים מובחרים בעמק האלה. בעל סגנון קיצי וקליל אך יחד עם זאת אלגנטי ובעל מורכבות. יין חד ופריך, בעל ארומות של ליצ'י, מנגו ופסיפלורה, חמיצות מודגשת ומרעננת, גוף בינוני ומבנה עגלגל ומורכב. ישתדך היטב למנות ראשונות קלילות כפשטידות או פסטות. מחיר: 86 ש"ח.

 

רוזה Ever Red 2013

יין ורוד המורכב מ 77% ענבי מרלו, 5% קברנה פרנק ו- 8% ענבי סירה. הענבים המרכיבים יין זה, גודלו ופותחו במיוחד עבור יצירת יין רוזה, ועל כן נבצרו בבציר מוקדם. כל חלקת הענבים תססה בנפרד ובתום תהליך ויניפיקציה ממושכת בטמפרטורה מבוקרת, חוברו החלקים השונים לבלנד הסופי. ליין צבע ורדרד בהיר, ארומה מבושמת ועשירה בפרי טרי, בעיקר תות, נקטרינה ואגס. בחיך חמיצות רעננה ונעימה ושפע של פרי הדר שתחמיא היטב למאפי גבינה או מנות דגים נאים. מחיר: 59 ש"ח.

 

את היינות ניתן להשיג בסניפי טיב טעם ובחנויות היין המובחרות.

 
טיו פפה
טיו פפה צילום: יח"צ

קוקטיילים של קיץ עם שרי טיו פפה

 

חברת צרפת ישראל, יבואית שרי טיו פפה, חוגגת את הקיץ עם קוקטיילים שיוככנו על בסיס המשקה הפופולרי ויוגשו במיטב המסעדות והבארים בתל אביב, ביניהן Rafa's, Jusper , Cerveceria, Onza, בית תאילנדי ובראסרי עין כרם בירושלים.

 

הטיו פפה הוא יין לבן יבש ומחוזק המיוצר מסחיטה ראשונה של ענבי פלומינו, זן ספרדי מסורתי. לאחר תסיסה מבוקרת מתווסף ליין אלכוהול לחיזוק ומשם ליישון במשך 4 שנים בחביות אמריקאיות, במהלכן מעורבב היין עם יינות מבצירים קודמים בשיטת הסולרה. מחירו: 119 ש"ח.

 

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.