שעועית מוקפצת עם שום ופלפל חריף

 
עודכן 15:49 31/07/2014
רועי רוזנפלד

תוספת בריאה, קראנצ'ית, ירוקה וטעימה לכל ארוחה עם מנה עיקרית באמצע: שעועית מוקפצת עם שום טרי ופלפל חריף. ללקק את האצבעות

 
 
 
 
 
חריף וחמצמץ, הכי טעים שיש. שעועית על הפלנצ'ה
חריף וחמצמץ, הכי טעים שיש. שעועית על הפלנצ'ה צילום : יח"צ
 

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 15 דקות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

200 גרם שעועית ירוקה, טריה ונקיה



לרוטב:
1/2 כוס שמן זית איכותי


חופן כוסברה


חופן פטרוזיליה


שן שום


3 פרוסות דקות של פלפל חריף


מיץ מ-1/2 לימון


מלח ופלפל גרוס



להגשה:

כף גדושה שקדים קלויים, פרוסים


 

אופן הכנה:

 

  • חולטים את השעועית 7 דקות במים רותחים ומעבירים למי קרח (לעצירת הבישול).
  • את מרכיבי הרוטב מכניסים למעבד מזון ומפעילים עד ליצירת תערובת אחידה (אפשר גם רק לערבב בצנצנת).
  • מלהיטים ווק (או פלנצ'ה, למי שיש) עם מעט שמן קנולה.
  • מקפיצים את השעועית עד השחמה.
  • מעבירים לקערה ומערבבים יחד עם השמן המתובל.
  • מפזרים שקדים קלויים פרוסים מעל ומגישים עם רבע לימון.

 

 

המתכון באדיבות מסעדת "ביצ'יקלטה" - בר מסעדה ברחוב נחלת בינימין 29 בתל-אביב

 

מחפשים עוד מתכוני תוספות? נסו את אלה:

תירס מקסיקני חריף וטוב

פירה ב-5 דקות עבודה

אורז עם הפתעות כתומות

 
עוד כתבות במדור תוספות לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.