ציזיקי עם שקדים וענבים ירוקים

 
עודכן 07:15 21/06/2015
אסי לוי

מתכון קייצי ומרענן שיכול לפתוח ארוחה או להיות ארוחה בפני עצמו (עם כוס יין לבן בצד) שף אסי לוי מבר היין "ויינברג" חולק איתנו מתכון מנצח לצזיקי עם שקדים וענבים ירוקים

 
 
 
 
 
הכי קייצי שיש. צזיקי עם שקדים וענבים
הכי קייצי שיש. צזיקי עם שקדים וענבים צילום : יח"צ
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | 8 מנות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

550 מ"ל יוגורט בקר סמיך


120 גר לאבנה סמיך


1 גביע שמנת חמוצה של פעם


1 כף טימין


2 שני שום


1 כף שמיר


1כף סלרי עלים, קצוץ דק מאוד


3 כפות שמן זית


100 גרם שקדים לחים קלופים, קצוצים גס (משרים שקים שלמים במים חמים למשך שעתיים וקולפים)


150 גרם ענבים ירוקים, חצויים


כפית מלח ים אפור


1כפית מחוקה פלפל שחור גרוס


 

אופן הכנה:

  • כותשים את השום והטימין עם מעט מלח-ים במכתש ועילי עד קבלת משחה חלקה.
  • מעבירים את היוגורט, הלאבנה והשמנת החמוצה לקערה עמוקה.
  • מוסיפים את שארית המלח, הפלפל ושמן הזית. מערבבים היטב.
  • מוסיפים את מחית השום-טימין לקערה, מערבבים היטב ומניחים במקרר למשך שעה לפחות.
  • כשמגישים, מעבירים את הצזיקי לכלי מרק קטנים, מעליהם מניחים את השקים הלחים והקצוצים יחד עם הענבים הירוקים והסלרי הקצוץ.
  • מומלץ להגיש עם קרקים טריים.
 

המתכון באדיבות ה"ויינברג", בר יין ברחוב בן יהודה 106, תל אביב

 

מחפשים עוד מתכוני קיץ מרעננים? נסו את אלה:

סלט מלפפונים ג'ינגר ושום

פרפה גבינה ויוגורט בהכנה ביתית

מרק תרד קריר

 
עוד כתבות במדור מתכוני קיץ
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.