איך הקינוחים הטבעוניים במאפיית ביסקוטי?

 
עודכן 11:53 03/08/2014
מרים מונדרי

ללא ביצים, חלב ודבש - כל טבעוני יודע, שזירת המאפים והקינוחים היא המאתגרת ביותר. האם אפשר להתקדם לעידן חדש של אפייה בלי לאבד מהטעם? מרים מונדרי בדקה את קולקציית הקינוחים הטבעונית של מאפיית ביסקוטי והופתעה

 
 
 
 
 

כל טבעוני יודע, שזירת המאפים והקינוחים היא המאתגרת ביותר. כשברירת המחדל של רוב המאפיות היא שימוש בביצים וחלב, מציאת עוגת שמרים מנחמת או מאפה פירות קיצי יכולה להתברר כמשימה מתסכלת. אך אט-אט מגיעים יותר קונדיטורים להבנה, שאפשר להכין קינוחים נפלאים ולאפות גם בלי מוצרים מן החי.

 

למגמה המבורכת מצטרפת בימים אלה מאפיית ביסקוטי, שהשיקה ליין מוצרים טבעוניים שיימכר בימים חמישי ושישי, בקונדיטוריה עצמה (הנמצאת בסמוך לקניון איילון) או בהזמנה טלפונית לכל חלקי הארץ. השפית רוסלה יונה פיתחה את הליין, שעל פי הקונדיטוריה מוצריו לא מכילים מרגרינה או שמנת צמחית, וכמובן שגם לא ביצים, חמאה או דבש, אבל כן עשירים במחיות פרי טבעיות ובסילאן. גייסתי למלאכת הטעימה חמישה גרגרנים, טבעונים ולא-טבעונים (שלא תגידו שכבר שכחנו מה הטעם של עוגה, כן?), שניגשו לעבודה בחירוף-נפש יוצא דופן.

 

 

קראנץ שמרים שוקולד (44 ש"ח)

 
צילום : בועז לביא
 
 

קראנץ שמרים שוקולד הוא מסוג המאפים שקשה לוותר עליהם. בקראנץ של ביסקוטי בצק השמרים הוא כה מוצלח, עד שנשאלת השאלה למה, בעצם, צריך להכין אותו באופן אחר. לרגע לא עולה המחשבה ש"חסר שם משהו". מילוי השוקולד היה עשיר ומושחת, והעוגה שמרה על הטעם והחיוניות גם לאורך שלושה ימים במקרר, עד שאחרון הגרגרנים הגיע לטעום ממנה ולהתפעל.

 

עוגה בחושה של פירות קיץ (68 ש"ח)

 
צילום : בועז לביא
 

עוגה בחושה של פירות קיץ עם מחית מנגו מעוטרת בפירות טריים הייתה נפלאה. גם בבלילה עצמה הורגשו טעמים פירותיים, בין היתר של גרידת לימון, ועושר הטעמים המשיך גם בשכבת הפירות העליונה. לעוגות בחושות טבעוניות יש נטייה מצערת להיות מעט יבשות, אבל עוגת הפירות כאן היא רכה, רטובה כנדרש, וארומטית.

 

חטיף דומינו (39 ש"ח לקופסה)

 
צילום : בועז לביא
 

חטיף הדומינו מגיע בשני טעמים: קרם חלבה, וטראפלס שוקולד. קרם החלבה קצת אכזב, והזכיר במרקמו קינוחי פרווה מוקצפים מהסוג הידוע לשמצה. הטראפלס היה טוב מאוד ועשיר כנדרש, אבל היה יכול להיות טוב יותר לו רק היה קצת פחות מתוק. בשני הטעמים, החטיף הורכב על תחתית פריכה ומתפצפצת, שהשתלבה נהדר עם הקרם החלק, והייתי שמחה לטעום בנפרד בתור מעין עוגייה.

 

רוגלך לוטוס (4 ש"ח ליחידה)

 
צילום : בועז לביא
 

רוגלך לוטוס התאפיינו בבצק קצת כבד מדי, ובמילוי מעודן מדי, או כפי שניסח זאת אחד הטועמים - סתמי במקצת. עדיין, זהו בהחלט מאפה שנחמד לכרסם ליד הקפה, אבל לא הרבה מעבר לכך.

 

פנפורטה לבן (15 ש"ח)

 
צילום : בועז לביא
 

הפנפורטה הלבן היה מצוין. לא מאוד מפתיע, כיוון שפנפורטה טוב מבוסס על פירות יבשים, שהם טבעוניים ממילא. אבל שאפו לקונדיטורית שיצרה פנפורטה יפהפה ללא דבש או חלבון ביצה. הוא התאפיין בעושר של פירות וטעמים. במיוחד חיבבנו את טעמה של קליפת התפוז המרירה-מתוקה, ואת שפע הפיסטוקים.

 

עוגיות חלבה עם טחינה גולמית (36 ש"ח לקופסה)

 
צילום : בועז לביא
 

עוגיות החלבה עם טחינה גולמית היו הברקה של ממש. אמנם הן נוטות להתפורר מעט, אבל מכל בחינה אחרת היו מושלמות (ונטרפו גם על ידי שונא-חלבה מושבע). כהברקה אמיתית, העוגייה הכילה מה שנראה כגבישוני מלח קטנים ומפתיעים, שהפכו את האכילה לממכרת במיוחד.

 

לסיכום, עוד קונדיטוריה שמוכיחה שאפשר להתקדם לעידן חדש של אפייה, ידידותית לבעלי חיים ולסביבה, פחות מזיקה לבריאותנו, ובלי לוותר לרגע על הנאה וטעם.

 

מאפיית ביסקוטי

הירקון 67, אזור תעשייה בני ברק

טלפון להזמנות: 03-5704015/8

 

 
עוד כתבות במדור צמחונות וטבעונות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.