10 טיפים לסלט מנצח

 
עודכן 17:21 04/08/2014
עז תלם

מה עושים כשאין את החומץ שרשום במתכון, כמה מיץ יוצא מחצי לימון ולמה חשוב לייבש את החסות? עז תלם עם 10 טיפים שישדרגו את חווית הסלט שלכם

 
 
 
 
 
סלט ניסואז
סלט ניסואז צילום : קרן ביטון כהן
 

1. שקשקו אותו
אם נתקלתם במתכון שמדבר על רוטב ויניגרט, הדרך הכי מוצלחת להכין אותו היא בצנצנת: שמים את כל המצרכים לרוטב בצנצנת או קופסה עם מכסה ממש הדוק, משקשקים עד שכל החומרים מתאחדים ומקבלים רוטב מושלם במינימום כלים לשטוף, שאפשר להכין בכמות גדולה ולשמור בקירור גם לסלט של מחר. שימו לב לטעום ולתקן את התיבול של הרוטב.

2. אל תיתנו לעלים למות
אם בסלט יש עלים טריים - בעיקר מהסוג של עלי הבייבי והחסות, כדאי לתבל אותו ברגע האחרון, כדי שישארו פריכים ורעננים. אם לוקחים סלט לעבודה, מומלץ לארוז את הרוטב בנפרד ולתבל רק כשרוצים לאכול.

3. תהיתם פעם למה מייבשים חסות?
מכיוון שרוב רטבי הסלט מבוססים על שמן - בין אם ויניגרט או מיונז, ומכיוון ששמן ומים ולא אוהבים אחד את השני, אם תניחו רוטב על חסה רטובה הרוטב פשוט יזל ממנה, וישאיר אתכם עם סלט מבאס. את הייבוש אפשר לעשות במייבש חסות שקונים בחנות, או להניח על מגבת לכמה דקות.

 

>> לעוד מתכונים וכתבות של עוז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach 

 
כל מיני אגוזים
כל מיני אגוזים צילום: shutterstock

4. ראיתם מתכון לסלט שמשתמש באגוזים?
אפשר להחליף את האגוזים או הגרעינים שאתם רואים במתכון בכל האוז אחר שאוהבים - פקאן, קשיו, אגוזי מלך, גרעיני חמניה או דלעת, כולם מחליפים אחד את השני בשמחה ונותנים לכם דרך להימנע משיעמום.

5. ראיתם סלט עם ירקות קלויים?
גם הם יכולים להחליף זה את זה בלי להתחשבן. תפרחות כרובית אפויות או מטוגנות, קוביות דלעת, בטטה או בלורית, קישואים, או חצילים אפויים עד להזהבה, רצועות פלפלים קלויים או סלט אפוי עד ריכוך וחתוך לקוביות, כולם יכולים להקפיץ את הסלט הרגיל ולבוא אחד במקום או בנוסף לשני.

6. אל תשכחו את המתוק
נגיעה של מתיקות יכולה להרים את הסלט מאוד. הטעם שאנחנו בדרך כלל מקשרים לקינוחים יכול לבוא בצורה של פרי טרי, כמו למשל קוביות או רצועות של תפוח או אגס, פירות עונתיים כמו שזיף, נקטרינה ותאנה, וגם פירות יבשים: צימוקים לבנים או אדומים, חמוציות, קוביות משמשים יעבדו. המתיקות יכולה גם לבוא מנגיעה של סילאן, דבש, רכז רימונים ברוטב או אפילו בזילוף עדין מאוד מעל הסלט.

 

 
מוסיף המון, רק שימו לפי הטעם
מוסיף המון, רק שימו לפי הטעם צילום : fotolia
 

7. לימון מוסיף המון, רק אל תקשיבו למתכון
במתכוני סלטים רבים מבקשים מכם להוסיף "מיץ מחצי לימון", או מלימון שלם. ובכן, לא כל הלימונים נבראו שווים (וטוב שכך). הלימונים של הקיץ הם קשים ופחות עסיסיים מאלו של החורף, וגודל הלימון גם הוא משתנה. אז השתמשו במידה שאתם רואים במתכון כהערכה כללית, ותחשבו על הלימון כמו על מלח - שמים ממנו לפי הטעם.

8. שמן הזית משנה!
מתכונים רבים, מסלט טאבולה ועד מתכונים שמשתמשים ברוטב ויניגרט, מבקשים מכם להשתמש בשמן זית. עולם שמני הזית הוא עצום ורק מתפתח, והיום אפשר למצוא עשרות סוגים שונים של השמן התנ"כי, שמשתנים זה מזה בהתאם לזן הזיתים, הצבע, הטעם והחמיצות. לא בכל סלט חייבים להשתמש בזמן הזית הכי יקר שלכם, ובהרבה מקרים, שמן זית כתית רגיל (לא כתית מעולה) יעשה את המלאכה. אבל אם אתם רוצים לשדרג אפשר לשים את השמן היותר יוקרתי (רק אל תשימו בסלט שמן כמהין. זה לא קשור לכלום).

 

 
סלט קוסקוס מלא
סלט קוסקוס מלא צילום : קרן ביטון כהן
 
 

9. חומצים מתחלפים
ראיתם מתכון שמבקש להשתמש בחומץ שאין לכם? למשל חומץ יין אדום או חומץ שרי, ויש לכם בבית רק חומץ תפוחים? אין בעייה להחליף ביניהם. כל מיני החומץ דומים מאוד זה לזה בכך שהם מכילים חומצה שנקראת חומצה אצטית, שנוצרת כשחיידקים מסוימים אוכלים אלכוהול. סוג המשקה שאת האלכוהול שלו הם אוכלים משפיע על הטעם של החומץ. ההבדלים בין מיני החומץ השונים נבדלים בניואנסים - חלק יותר עדינים (חומץ אורז) וחלק יותר דומיננטיים (חומץ בלסמי), אבל בשעת הצורך הסלט הפשוט והיומיומי לא ישים לב שהחלפתם את מה שהיה כתוב במתכון.

10. התבלין הסודי שלי
אני אוהב להוסיף כמעט לכל סלט שאני מכין סומאק - תבלין חמצמץ שגדל ברחבי המזרח התיכון וגם בארץ, ומוסיף חמיצות מרעננת ומפתיעה לסלטים בסגנון טאבולה, סלטים על בסיס קטניות או דגנים ולרטבים בסגנון ויניגרט. קורט קטן ממנו עושה הבדל גדול.

 

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

סלט תפוחי-אדמה מדורה

סלט אספרגוס, פטריות ושומשום

סלט זעלוק חצילים מרוקאי

 
עוד כתבות במדור קיצ'ן קואץ'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.