מתכון מנצח לטאבולה כרובית

 
עודכן 07:02 05/08/2014
אורלי פלאי-ברונשטיין

טאבולה קלאסי מכינים מבורגול ועשבי תיבול, אבל לפי אותו עיקרון אפשר להכין עוד סלטים שמתפקעים מרוב רעננות ובריאות. קבלו מתכון נפלא לטבולה כרובית וירקות

 
 
 
 
 
שדרוג טעים ובריא. טבולה כרובית
שדרוג טעים ובריא. טבולה כרובית צילום : דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע
 

ההשראה באה מהשף צ'ארלי טרוטר - הראשון שהגיש קוסקוס עשוי מכרובית. הפעם גייסנו את הכרובית כדי שתתפוס את מקומו של הבורגול. את הכרובית חלטנו קצרות לפני הקיצוץ כדי לעדן מעט את טעמה, אבל אם מצאתם כרובית צעירה ומוצקה במיוחד, אפשר גם לוותר על החליטה ופשוט לגרר אותה גס.

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | 6 מנות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים: 

 

כרובית בינונית מפורקת לפרחים קטנים


1/2 כפית כורכום


מלח


3 עגבניות קצוצות, עם קליפה אבל ללא גרעינים ומיץ


2 מלפפונים, מוצקים קצוצים


1 בצל לבן, קצוץ לקוביות קטנות


1 גבעול בצל ירוק, חתוך לטבעות


1/2 כוס עלי נענע, קצוצים


צרור פטרוזיליה, קצוץ


צרור כוסברה, קצוץ


1/4 כוס מיץ לימון, סחוט טרי


1/3 כוס שמן זית


 

אופן הכנה:

  • חולטים פרחי כרובית במי מלח וכורכום רותחים במשך דקה. מוציאים, מסננים ומצננים.
  • מרסקים את הכרובית במעבד מזון לפירורים דקים ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. 


גיוון:

  • מחליפים את העגבניות, המלפפונים והבצל הלבן ב-1/2 כוס צימוקים, 1/4 כוס משמשים מיובשים קצוצים ו-1/4 כוס צנוברים קלויים. 


באותה שיטה מכינים:

  • טאבולה קינואה וירקות מחליפים את הכרובית בכוס קינואה שמבשלים במי מלח רותחים 15 דקות כמו שמבשלים פסטה.
  • טבולה כרובית ופירות מיובשים מחליפים את העגבניות, המלפפונים והבצל הלבן ב-1/2 כוס צימוקים, 1/4 כוס משמשים מיובשים קצוצים ו-1/4 כוס צנוברים קלויים ובצל קצוץ.
 

מחפשים עוד מתכונים מהגיליון החדש של "על השולחן"? כנסו לאתר שלהם

 

מחפשים עוד מתכונים טובים עם כרובית? נסו את אלה:

לביבות כרובית טבעוניות

מאפינס כרובית עם גבינות

כרובית אפויה מוקרמת

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.