אלו גובי • תבשיל כרובית ותפוחי אדמה

 
עודכן 10:18 07/08/2014
רינה פושקרנה

מזג האוויר החם שפוקד אותנו מידי אוגוסט גורם לנו להתגעגע לתבשילים הקלים של הודו: ירקות עם הרבה תבלינים וארומה ממכרת. השפית רינה פושקרנה חולקת איתנו מתכון הודי קייצי

 
 
 
 
 
צילום : יח"צ
 

אולי זה מזג האוויר, אולי זו ההשראה של המטיילים שחוזרים מהודו ואולי אלו התבלינים החזקים שמעוררים לנו את הפה - הישראלים פשוט אוהבים אוכל הודי. "שוק הנמל" בנמל תל אביב החליט לשלב בין האוכל האהוב לבין מזג האוויר הרותח של חודש אוגוסט בפסטיבל שכולו מחווה להודו ומזמין את הקהל הרחב בין ה- 12-14 באוגוסט, ימי שלישי עד חמישי, החל מהשעה 18:00 בערב, לבוא וליהנות מהטעמים, הצבעים והניחוחות הנפלאים שמציעה תת היבשת האסייתית.

 

במהלך הפסטיבל, השפית רינה פשוקרנה, הבעלים של רשת המסעדות "טנדורי", תשתף פעולה עם השף אייל לביא ממסעדת "רוקח שוק" בתפריט שבנו יחד עם מגוון צבעוני של מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. לכבוד הפסטיבל, ושיתוף הפעולה, פושקרנה חולקת איתנו מתכון נפלא ל"אלו גובי", תבשיל הודי של כרובית ותפוחי אדמה

 

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 25 דקות | רמת קושי: קל

 
 
שנים של ניסיון. השפית רינה פושקרנה
שנים של ניסיון. השפית רינה פושקרנה צילום: יח"צ

מצרכים:

 

1/2 ק"ג כרובית או כרובית גדולה, מופרדת לפרחים גדולים ושטופה היטב


4 תפוחי אדמה גדולים, שטופים היטב וחתוכים לרבעים (כולל הקליפה)


2 כפות שמן


1/2 כפית זרעי כמון


1 כפית שום, כתוש


2 פלפלים ירוקים חריפים, חתוכים לרצועות


1 כפית ג'ינג'ר, חתוך לרצועות דקות


1 בצל, חתוך לרצועות


2 עגבניות בינוניות, קצוצות


1/2 כפית מלח


1/2 כפית כורכום


1/2 כפית כמון טחון


1/2 כפית אבקת צ'ילי אדום או פפריקה מתוקה (למנה חריפה נשתמש בצ'ילי)


1 כף כוסברה טרייה, קצוצה


1/2 כפית אבקת מנגו מיובש (ניתן להחליף ב-1/2 כפית מיץ לימון)


 

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את תפוחי האדמה (בקליפתם) ואת הכרובית במי מלח כ-10 דקות. מסננים ומניחים בצד.
  • מחממים את השמן במחבת שטוחה.
  • מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים תוך ערבוב כמה שניות.
  • מוסיפים את השום הכתוש והג'ינג'ר ומערבבים מספר שניות.
  • מוסיפים את הפלפל הירוק החריף, הבצל והעגבניות, ומבשלים במשך 5 דקות.
  • מוסיפים את תפוחי האדמה והכרובית ואת הכורכום והכמון הטחון ומערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות.
  • מפזרים את אבקת המנגו או מיץ הלימון, ומערבבים ומורידים מהאש.
  • הגשה: מעבירים את התבשיל לצלחת הגשה, מקשטים עם הכוסברה הטרייה ומגישים מיד.

 

 

 
 
עוד כתבות במדור מתכוני עדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.