בלי טוויסטים • מתכון לסלט יווני אמיתי

 
עודכן 12:06 12/08/2014
שלום לוי, מסעדת אלבי

הירקות חתוכים גס, התיבול מגיע משמן זית ולימון והגבינה לא מגוררת אלא מונחת בגוש יפה על המנה. קבלו מתכון לסלט יווני אמיתי ומלא אהבה

 
 
 
 
 
חשוב להשתמש בירקות טריים ויפים, גבינה איכותית ושמן זית משובח
חשוב להשתמש בירקות טריים ויפים, גבינה איכותית ושמן זית משובח צילום : שרית גופן
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות 3 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים: 

2 מלפפונים ירוקים קלופים


2 עגבניות חתוכות גס


7-10 עגבניות שרי חתוכות לחצי


חופן קטן זיתי קלמטה מגולענים


1 בצל סגול, חתוך לגוביות בגודל בינוני


1 גמבה אדומה, חתוכה לקוביות גסות


½ צרור פטרוזיליה, קצוץ גס


3-4 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לטבעות דקות


1 לימון סחוט


מעט שמן זית


זעתר, מלח פלפל


250 גרם גבינת המאירי או פטה צאן איכותית


 
 

אופן הכנה

  • חותכים מראש את כל הירקות ואת הגבינה לשלושה ריבועים עבים ויפים (כמו בתמונה).
  • מערבבים בקערה גדולה ומתבלים עם שמן זית, מיץ לימון ומלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
  • מחלקים בין 3 קערות הגשה, מניחים מעל כל מנה ריבוע מהגבינה. מפזרים מעל זעתר ומגישים.

 

המתכון באדיבות שלום לוי, שף ובעלים של מסעדת אלבי - בר יווני שמח בשוק הפשפשים בתל אביב

 

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

סלט תפוחי-אדמה מדורה

סלט אספרגוס, פטריות ושומשום

סלט זעלוק חצילים מרוקאי

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.