מתכון לחציל ממולא בגבינות

 
עודכן 08:46 19/08/2015
שלום לוי, מסעדת אלבי

מנה ראשונה קלה שתמיד עושה רושם: רצועות חציל אפויות במילוי גבינה בולגרית ולאבנה (כן כן) ברוטב עגבניות מהיר

 
 
 
 
 
כמו ביוון
כמו ביוון צילום : שרית גופן
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

לחצילים ולמילוי:

3 חצילים בגודל בינוני


200 גרם גבינת המאירי או פטה מחלב צאן


200 גרם גבינת לאבנה


5 גבעולי בזיליקום יפים


1 כוס קמח


 

לרוטב:

4 עגבניות בשלות


1 בצל


4 שיני שום קלופות


קורט פפריקה חריפה או מתוקה


מלח ים (עדיף אטלנטי)


½ כפית סוכר


מעט פלפל גרוס


שמן, לטיגון החצילים


 

 
 

אופן הכנה:

 

מכינים את החציל:

  • מחממים תנור מראש ל150 מעלות ומחממים שמן לטיגון עמוק

  • חותכים את החצילים לאורכם לרצועות של 2 ס"מ.

  • שופכים את הקמח לתבנית שטוחה, מצפים את החציל בקמח ומטגנים בשמן החם בערך 3-4 דקות עד שהחציל מזהיב.

  • מוציאים מהשמן ומניחים על הרבה נייר סופג. סופגים היטב את החציל כדי להיפטר משמן מיותר ונותנים לו להתקרר לחלוטין. חשוב לטגן רק 3 פרוסות חציל בכל פעם כדי שהשמן ישאר חם.

  • שמים בתבנית את שיני שום עם מעט שמן זית ואופים בתנור 20 דקות או עד שהשניים הזהיבו והתרככו.

  • בקערה אחרת, שמים את הלאבנה ואת גבינת המאירי, מתבלים במלח (בזהירות, הגבינות כבר מלוחות מטבען) ופלפל גרוס ומערבבים היטב.

  • להכנת הגלילה לוקחים רצועת חציל ושמים עליה כפית גדושה של תערובת הגבינות, על התערובת מניחים עלה בזיליקום ומגלגלים בזהירות.

 

מכינים את הרוטב:

  • חותכים את העגבניות והבצל לקוביות גסות ומקפיצים במחבת יחד עם 2 כפות שמן זית על אש נמוכה, מוסיפים את הפפריקה, מלח ופלפל גרוס.

  • מבשלים עד להבה בינונית בערך 10 דקות, עד שהירקות התרככו והרוטב הסמיך.

  • מסדרים בצלחת את הרוטב, מניחים עליו 3 גלילות חצילים, מפזרים את שיני השום, מטפטפים מעל שמן זית.

  • טיפ: אם אתם לא אוהבים לטגן, ניתן גם לאפות את רצועות החציל עם מעט שמן זית בתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 15 דקות או עד ריכוך ואז להמשיך במתכון כרגיל.

 

המתכון באדיבות שלום לוי, שף ובעלים של מסעדת אלבי - בר יווני שמח בשוק הפשפשים בתל אביב

 

מחפשים עוד מתכונים צמחוניים? נסו את אלה:

עלי גפן ממולאים

חצילי בייבי במילוי ממרח אגוזי מלך

חמין צמחוני עם סילאן

 
עוד כתבות במדור צמחונות וטבעונות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.