עוזרים לדרום • מכינים לחמניות דבש

 
עודכן 19:19 17/08/2014
דורון גולשינר

ראש השנה מגיע בדיוק בזמן גם עבור יצרנית הדבש "יד מרדכי", שאמנם עבדה במהלך "צוק איתן" אך בכל זאת ספגה מכה לא קלה. דורון גולשינר, מומחה המאפים של שטראוס, מנדב מתכון מופלא ללחמניות דבש, שישמחו לקצת יד מרדכי בתוכן

 
 
 
 
 
לחמניות דבש. קטנות ומתוקות
לחמניות דבש. קטנות ומתוקות צילום : יח"צ
 

מקור לחמניות הדבש במטבח הצ'כי, מאוחר יותר הן אומצו על ידי המטבח הווינאי ונקראו Duckaten או Buchteln. בוינה הן ממולאות בקונפיטורה (בעיקר שזיפים) ומוגשות לעיתים גם בתוספת רוטב וניל, מעדן בפני עצמו שיתווסף בטח יום אחד לאוסף המתכונים שפרסמתי.

 

הגרסה שהכנתי אינה ממולאת אך מאפשרת לנו להנות מתוספת של דבש או קונפיטורה. מדובר בבצק שמרים עשיר במיוחד, קל להכנה ואינו דורש התעסקות מרובה. מתכון מצוין להכין בבוקר ראש השנה או סתם בלי קשר לחג בתור נשנוש כייפי ומתקתק. 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | 20 לחמניות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

30 גרם שמרים (קצת יותר מחצי קובייה)


120 גרם קמח לבן (1 כוס)


100 גרם חלב פושר מאוד (חצי כוס)


3 חלמונים


2 ביצים שלמות


80 גרם דבש (כ-1/3 כוס)


3 כפות רום


שקית סוכר ווניל


קליפה מגוררת מחצי לימון


360 גרם קמח (3 כוסות)


50 גרם חמאה רכה (רבע חבילה)


5 גרם מלח (חצי כפית בערך)


 

 

אופן הכנה: 

  • מכניסים לקערה את השמרים והחלב החמים. מערבבים עד המסת השמרים.
  • מוסיפים לקערה כוס קמח ומערבבים היטב עד לקבלת בצק.
  • מפזרים מעל הבצק שהתקבל כחצי כף קמח, ומשאירים את הבצק לתפוח במשך כחצי שעה עד ששכבת הקמח מקבלת סדקים קטנים.
  • בזמן שהבצק תופח, מחברים למערבל מזון וו הקצפה ומקציפים את החלמונים, הביצים השלמות, הדבש, הרום, סוכר הוניל וקליפת הלימון עד לקבלת תפיחה אוורירית.
  • את התפיחה האוורירית מעבירים לבצק שתפח, מחליפים את וו ההקצפה בוו ערבול ומתחילים לערבב.
  • מוסיפים את 360 גרם קמח (3 כוסות) ולשים היטב עד שכל החומרים מתחברים, בערך כ-2 דקות.
  • מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש כעשר דקות עד שמתקבל בצק חלק. הבצק יוצא די רך, לא להיבהל, הוא אינו דביק במיוחד.
  • מכסים ומניחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה ותופחים עליו לצורך הוצאת אוויר.
  • מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים.
  • מגלגלים כל כדור לצורת נחש באורך 20 ס"מ. יוצרים קשר פשוט ומכניסים את החלק התחתון של הקשר פנימה - כך שהחלק העליון בולט (כמו כאן). חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ומניחים את הקשרים במרווחים על תבנית עם נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת.
  • מכסים את התבנית במגבת ונותנים לבצק לתפוח פעם נוספת, בערך כחצי שעה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 15 דקות עד הזהבה.
  • בזמן שהלחמניות בתנור, ממיסים כרבע חבילת חמאה יחד עם 4 כפות דבש.
  • כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מיד מברישים עליהן את התערובת.
  • מצננים מעט ומגישים.
 

מחפשים מתכונים נוספים עם דבש? נסו את אלה:

 

מאפינס חלב ודבש

ריבועי תפוח בדבש

קראנץ שמרים עם שקדים ודבש

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.