טופ 5: מתכונים קלים עם נענע

 
עודכן 07:41 01/06/2015
עז תלם

מהראשונות ועד הקינוחים, נענע יכולה להוסיף רעננות וטעם מפתיע לכמעט כל מנה במטבח. עז תלם עם מתכונים לקציצות עוף ונענע, פסטה עם קישואים ואפונה, סלט טאבולה קל וברד לימונענע משודרג

 
 
 
 
 
תמיד מרענן
תמיד מרענן צילום : Fotolia.com
 

היא תמיד לצידנו, לפעמים כקישוט, לפעמים בתה, והיא יכולה להקפיץ ולשדרג כל חלק בארוחה, מהראשונות ועד לקינוחים. היא בת למשפחת השפתניים - משפחת צמחים ענפה אשר בין חבריה נמצאים גם הבזיליקום, הטימין והרוזמרין. אם פלפל חריף משפיע על הלשון בכך שהוא יוצר תחושה של חום, נענע עושה בדיוק ההפך: היא מכילה את החומר הפעיל מנתול שמפעיל את קולטני הקור בפה, והפעלה זו מייצרת את תחושת הקרירות והרעננות האופיינית לה.

 

הנה 5 מנות בהן היא משתלבת מצוין:

 

 
סלט טאבולה נטול התחכמויות
סלט טאבולה נטול התחכמויות צילום : Fotolia.com
 

(1) סלט טאבולה פשוט ומהיר (2-3 מנות)
סלט טאבולה הוא אחת המתנות הגדולות של המטבח של הלבנט. עשיר בעשבי תיבול, לימון ושמן זית, והטעמים האלו נספגים על ידי בורגול, פתיתי חיטה גרוסה שאפילו לא צריכים חום כדי להיות מוכנים.

כך תכינו: משרים כוס בורגול דק בשתי כוסות מים קרים במשך 20 דקות, או עד שהבורגול התנפח והתרכך. מסננים וסוחטים. קוצצים היטב עלים מ-5 גבעולי נענע, ו-½ צרור פטרוזיליה, וחותכים לקוביות קטנות עגבניה בשלה ויפה ובצל סגול קטן. שמים את כל הירקות החתוכים בקערה ביחד עם הבורגול המושרה, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.

 

>> לעוד מתכונים וכתבות של עֹז תלם הכנסו לאתר The Kitchen Coach

 

 
מגלגלים כמו סיגר
מגלגלים כמו סיגר צילום : Fotolia.com
 

(2) ספרינג רולס - דפי אורז מגולגלים עם סלט אטריות ונענע (3-4 מנות)
דפי אורז הם מחומרי הגלם שתמיד נתקעים במזווה ויכולים להישמר שם שנים, אבל כל מה שהם צריכים זה 15 שניות במים קרים כדי לחזור לחיים.

כך תכינו: מפרידים עלים מ-6 גבעולי נענע, חותכים 2 גזרים לצורת גפרורים דקיקים (או מגררים על צד דק של פומפיה) ומשרים במים חמים ½ חבילת אטריות אורז, בערך 6-8 דקות עד ריכוך. מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כף רוטב סרירצ'ה או טבסקו עם 3 כפות רוטב סויה, כפית חוץ אורז, כמה טיפות שמן שומשום וחתיכה רטנה של ג'ינג'ר מגורר. לוקחים דף אורז בגודל בינוני, משרים 15 שניות בקערה עם מים ומניחים על משטח עבודה נקי. מניחים עליו מעט מאטריות האורז והגזר וכמה עלים של נענע, מהדקים ומגלגלים לצורת סיגר. חוזרים על הפעולות עם עוד 11 דפי אורז ומגישים ביחד עם הרוטב.

 

 
אפשר לשדרג עם לימון
אפשר לשדרג עם לימון צילום : Fotolia.com
 
 

(3) ספגטי ברוטב אפונה נענע, קישואים וגבינת פטה (4 מנות)
מנה קיצית נהדרת וקלילה של חומרי גלם שמאוד אוהבים אחד את השני. אפשר לשדרג עם גרידת לימון או ליים וגם מעט מיץ לימון טרי.

כך תכינו: מבשלים ¾ חבילת ספגטי לפי הוראות היצרן. במקביל, חוצים לאורך ואז לפרוסות דקות 3 קישואים בגודל קטן/בינוני, קולפים ופורסים דק 2 שיני שום, ומפשירים חופן גדול של אפונה קפואה במיקרוגל. מחממים מעט שמן זית בסיר רחב מוסיפים את הקישואים והשום ומטגנים 2 דקות, עד שהתרככו מעט. מוסיפים את האפונה ו-1/4 כוס יין לבן ומבשלים עד שהיין מתאדה. מוסיפים את הפסטה המוכנה ביחד עם כוס ממי הבישול שלה, וגם מלח ופלפל בנדיבות. מערבבים היטב ואז מוסיפים עלים מ-5 גבעולי נענע. מבשלים עד שכל הנוזלים נספגים, טועמים ומתקנים תיבול. מחלקים לצלחות הגשה ומעל כל מנה מוסיפים כמה פירורים של גבינת פטה.

 

 
קציצות עוף ונענע
קציצות עוף ונענע צילום : Fotolia.com
 

(4) קציצות עוף ונענע (4-5 מנות)
אם יש דבר אחד שהולך מצוין עם עוף טחון, זה נענע. הרעננות שלה מקפיצה את הבשר היומיומי ונותנת לו מימד חדש. כאן בגרסה מטוגנת, אפשר כמובן גם לאפות בתנור חם.


כך תכינו: מפרידים עלים מ-7 גבעולי נענע וקוצצים דק. באותה הזדמנות קוצצים גם 1/4 צרור פטרוזיליה. מעבירים לקערה ואליהם מוסיפים 500 גרם חזה עוף טחון, 3 כפות פירורי לחם, 2 ביצים ומלח ופלפל. מערבבים היטב. מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת גדולה. לוקחים כף גדושה מהתערובת, מעבדים בידיים לצורת כדור ופוחסים מעט ליצירת קציצה מאורכת. מטגנים 3-4 קציצות כאלו במחבת, 3 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג וממשיכים ליצור קציצות ולטגן את שאר התערובת (יוצאות בערך 20 קציצות). מגישים מיד ביחד עם אורז, או סלט טאבולה (ראו לעיל).

 

 

 
ברד לימון ונענע
ברד לימון ונענע צילום : Fotolia.com
 

(5) גרניטה לימונענע (6 מנות)
אם יש קינוח שכולם צריכים לדעת להכין זה גרניטה - שם איטלקי לברד, שמכינים מפרי , סוכר ואלכוהול כלשהו, שמוקפא ומעורבב ליצירת מרקם עדין וכיפי, במיוחד בימי אוגוסט החמים.

 

כך תכינו: מכינים סירופ סוכר: ממיסים ½ כוס סוכר ב-½ כוס מים רותחים, עד שהסוכר התמוסס לחלוטין. נותנים לסירופ להתקרר. סוחטים מיץ משני לימונים (בערך 100 מ"ל מיץ). מעבירים לבלנדר ביחד עם ¼ כוס לימונצ'לו, ½ 1 כוסות מים וגבעולים מ-4 גבעולי נענע וטוחנים לשייק. מוסיפים בהדרגה מהסירופ עד שהתערובת מתוקה מספיק לטעמכם, ואז מוסיפים עוד קצת (התערובת צריכה להיות קצת מתוקה מדי כי אוכלים אותה קפואה). מעבירים לקופסה וממקמים בפריזר. מדי שעה ניגשים אל המקפיא ומערבבים את התערובת היטב, עד שמתקבל מרקם של ברד (אחרי 4 סיבובים בערב). מגישים או שומרים בהקפאה חודש.

 

לעוד מתכונים מצוינים לקיץ במדור טופ 5:
5 מתכוני שזיפים
5 מתכונים עם אבטיח
5 מתכונים עם עגבניות שרי

 
עוד כתבות במדור טופ 5
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.